Konklusjon og konkurrenter

Ford Focus C-Max 2.0 TDCi Trend koster 307.000 kroner, noe som ved første øyekast kan virke rimelig. Men det svake utstyrsnivået trekker ned.

Konklusjon og konkurrenter


Vi har stor forståelse hvis noen føler seg støtt over at vi betegner 307.000 kroner som "rimelig". 300.000 kroner er mye penger, i hvert fall når vi snakker om en såpass liten bil som C-Max. Men relativt sett så er 307.000 kroner faktisk rimelig. Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline, som er vår favoritt i klassen, koster for eksempel 344.000 kroner.

Mangler essensielt utstyr

Men hvis vi begynner å titte litt nærmere på utstyrsnivå, er ikke C-Max så rimelig likevel. For eksempel mangler essensielt utstyr som elektronisk stabilitetsprogram (ESP) og elektronisk styring av klimaanlegget. Velger du C-Max 2.0 TDCi Trend må du også betale ekstra for elektriske vindusheiser i bakdørene og aluminiumsfelger. Når du kikker på bildene må du derfor være klar over at vårt testeksemplar hadde ekstrautstyr for 56.000 kroner.

Velg Touran

For å få noenlunde samme utstyrsnivå som i Touran 2.0 TDI Highline (som kun finnes i Highline), må man derfor opp på C-Max Ghia. Denne koster 329.000 kroner og dermed mye av den tilsynelatende prisforskjellen spist opp.

Fordi Touran på de fleste områder er en bedre bil enn C-Max, blir derfor Touran vår anbefaling også denne gangen.

Finnes billigere alternativer

Konklusjon og konkurrenter


Hvis du er fast bestemt på å velge C-Max, skal du imidlertid være klar over at denne bilen også kan leveres med en helt ny 1,6-liters dieselmotor. Med denne motoren under panseret koster C-Max 287.000 kroner i Trend utstyrsnivå. Økonomivarianten er utrustet med en 100-hesters bensinmotor og koster 236.000 kroner.

Ingen av disse motorene kan imidlertid måle seg mot 2,0 TDCi når det kommer til kraft og styrke.

  • Du finner mer informasjon om Ford Focus C-Max 2.0 TDCi Trend her.
  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder