Konklusjon og konkurrenter

Spørsmålet er ikke om nye Corolla Verso er blant de beste fleksibilene på markedet. Spørsmålet er om den er klassens beste bil.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Nye Corolla Verso starter på 286.000 kroner som 7-seter. Da er den utrustet med en 1,6-liters motor som yter 110 hestekrefter. Velger man Sol utstyrsnivå får man i tillegg elektronisk klimaanlegg, elektriske vindusheiser i bakdørene, fartsholder, regnsensor, skinntrukket ratt, tåkelys og automatisk nedblendbart bakspeil. For dette betaler man 15.500 kroner, noe som betyr at en Corolla Verso 1.6 Sol koster 301.500 kroner.

Forsvarer prisen

Dette kan i utgangspunktet virke som relativt stive priser. For eksempel slipper du unna med snaue 250.000 kroner for en Opel Zafira 1.6 Pluss, som også har syv seter.

Men en slik sammenligning er nesten ikke relevant. Corolla Verso er nemlig en langt bedre bil enn Zafira på alle områder. I tillegg er utstyrsnivået langt høyere.

Samme pris som Touran

Det som derimot er interessant, er å sammenligne Corolla Verso med Volkswagen Touran, som vant vår stortest av fleksibiler i fjor høst. Volkswagen Touran 1.6 FSI Highline koster 306.000 kroner som 7-seter, altså ganske nøyaktig like mye som nye Corolla Verso. Hvem av de to bilene er det beste kjøpet?

Jevnbyrdige

Konklusjon og konkurrenter


Vi tør ikke gi noe sikkert svar før vi har testet de to bilene mot hverandre. Men at Corolla Verso kan måle seg med Touran, er det liten tvil om. Corolla Verso har blant annet en smartere seteløsning og en friskere kupé. Mange vil også hevde at Corolla Verso har et penere og mer moderne design enn Touran. Det som i første rekke taler til Tourans fordel, er den mer eksklusive materialbruken. På de fleste andre områder oppleves de to bilene som jevnbyrdige.

Prisgunstig 1,8-liter

Toyota har imidlertid enda et trumfkort i ermet, 1,8-litersmotoren som vi testet. Med denne 129-hesteren under panseret, koster Corolla Verso 316.500 kroner i Sol utstyrsnivå. Det betyr at den, merkelig nok, bare koster 15.000 kroner mer enn 1,6-literen. 1,8-literen passer bilen godt og sørger for at den også går brukbart når lasteevnen er fullt utnyttet.

Konklusjon og konkurrenter


Volkswagen mangler dette motoralternativet. Skal du avansere fra 1,6-literen (115 hk), må du helt opp på en 2,0-liters 150-hester. Med denne motoren koster Touran 356.000 kroner, nesten 40.000 kroner mer enn Corolla Verso 1.8.

Godt kjøp

Noen endelig dom over hvilken av disse to bilene som er fleksiklassens konge tør vi altså ikke å avsi foreløpig. Men at nye Toyota Corolla Verso er et svært godt fleksibilkjøp, er det overhodet ingen tvil om.

 • Du finner mer informasjon om Toyota Corolla Verso 1.8 Sol her.
 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Toyota-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer