Konklusjon og konkurrenter

Et relativt gunstig forhold mellom effekt og pris gjør C 230 T K+ til en av de mest attraktive i klassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter


1,8-literen sørger for at prisforskjellen til konkurrentene er mindre enn den pleier. Det kan godt tenkes at det er Audis bruk av 1,8T-motoren som har fremtvunget kompressorløsningen hos Mercedes-Benz.

Audi 1,8T Avant 190HK

Avgiften på sylindervolum har lenge vært en fordel i Norge for Audi. Versjonen med 190 hestekrefter holder fint følge med C 230 K, og er 36.000 rimeligere. Turbomoteren har litt lavere dreiemoment, men til gjengjeld er det fullt tilgjengelig fra 1.980 o/min. Den gir seg litt tidligere enn kompressormotoren, og ut i fra erfaring med de to variantene mener vi kompressormotoren er en morsommere motor.

Standardutgavene av Audi A4 kombinerer komfort og sport bedre enn C-klasse, mens C-klasse er den som trekker det lengste strået i en ren komfortsammenlikning. Audis sportspakker er for spesielt interesserte, og fjerner i praksis det meste av komforten.

De andre

En BMW 320i Touring koster 421.000 kroner og på papiret har den liknende toppfart og akselerasjon. Kjøreopplevelsen er imidlertid en helt annet, i BMWen vil du alltid jage turtall for å få ut effekten. For å få en like komfortabel tilgang på krefter må man opp i 325i Touring som med 511.000 kroner er relativt mye dyrere.

For Jaguar X-type sin del er det 2,5-literen som gjelder, og prislappen diskvalifiserer ved å fastslå at du trenger 561.255 kroner for å få kloa i den.

Vi har med utgangspunkt i prisen på C 230T K+ kjørt en sammenlikning med en interessant nykommer, Volvo V50 T5. 220 turbohester og 320 Nm ga noen aha-opplevelser som vi kommer tilbake til i en sammenlikningstest.

Konklusjon

image: Konklusjon og konkurrenter


Mercedes-Benz C 230T K+ leverer landeveiskomfort og krefter i massevis. Prisen er høy, men ikke i forhold til konkurrentene. Vi mener denne C-klassen er et bra alternativ som gir effektvaluta for pengene, men hvis du skal ha sportslige kjøreegenskaper bør du se på konkurrentene.

Store bilder av bilen finner du her.

Mer om plass og komfort finner du i testen av C 270 CDI.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder