Konklusjon og konkurrenter

Overraskende liten prisforskjell til konkurrentene. Peugeot 307, Toyota Corolla og Volkswagen Golf med toliters dieselmotor får en slitsom konkurrent i 118d.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter


En Golf starter som tidligere nevnt på 275.000 med en litt sprekere motor. Corolla med 2-liter koster 279.400 kroner i en velutstyrt Sol-utgave. Siden 118d Business leveres med vinterhjul og metallik lakk er prisene ganske like. Likevel tror vi ikke disse bilene blir de viktigste konkurrentene, vi tror nye Audi A3 Sportback blir den som flest har med i finalerunden.

Eksklusiv kompaktklasse

Audi har med sin A3 vist at det er mulig å selge dyrere biler til kunder i kompaktklassen, men foreløpig har A3 kun vært tilgjengelig med tre dører. Disse kundene får nå to svært spennende alternativer, Audi A3 Sportback og BMW 1-serie. Med små bensinmotorer kniver disse i klassen for businessbiler under 250.000 kroner, men i klassen under 300.000 kroner regjerer BMW 118d alene.

Vi skal teste A3 Sportback i nærmeste fremtid, men inntrykkene fra lanseringer er at A3 Sportback en velkjørende bil i klassetoppen som tilbyr litt mer plass enn 1-serie. Problemet for A3 Sportback er prisen, den mest sammenliknbare modellen starter på 338.000 kroner. Det er en 2.0 TDI med 2-liters diesel på 140 hestekrefter. Den er dreiemomentsterkere enn 118d, og kniper også noen tideler i akselerasjonen.

Den billigere 1,9 TDI med 105 hestekrefter er litt for treig til å være direkte sammenliknbar med 118d. Også den er dyrere med en prislapp på 303.000 kroner.

Vår 118d hadde ekstrautstyr for 39.500 kroner. Det som trakk mest opp var lettmetallfelger, alarm og sportsseter foran. Lite av ekstrautstyret var absolutte nødvendigheter hvilket betyr at du får en relativt komplett bil uten ekstrautstyr.

Konklusjon

image: Konklusjon og konkurrenter


Til tross for en prislapp på 300.000 kroner og klar tilhørighet i kompaktklassen mener vi 118d er en svært interessant bil. Du får klasseledende kjøreegenskaper og kvalitetsfølelse, og helt klart en bil som vil matche mange mellomklassebiler på det meste unntatt størrelse. Og mest interessant av alt er den prisgunstig i forhold til både nære og fjerne konkurrenter.

Store bilder av BMW 118d

Mer om plass og komfort i BMW 1-serie finner du i testen vår av 120i.

Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder