Konklusjon og konkurrenter

Chrysler PT Cruiser GT 2.4T har ingen konkurrenter, og kommer antakelig ikke til å få så mange heller.

Konklusjon og konkurrenter


Vi tror nemlig at hvis denne bilen skal matches av noen av de andre fleksibilene vil resultatet være betydelig mer siviliserte biler. Det vil kanskje sørge for bedre effektivitet, men vil garantert ikke innholde like mye sjarm som PT Cruiser kan by på.

Den eneste bilen som ligner er Opel Zafira OPC. Med en pris som starter på 438.000 kroner er den over 60.000 kroner billigere enn PT Cruiser. Motoren er en turboversjon av 2-literen og yter 192 hestekrefter. Dreiemoment er på topp ved 1.950 o/min med 250 Nm. Den praktiske fordelen med Zafira er at den har en ekstra seterad.

192 hestekrefter og betydelig lavere dreiemoment gjør at Zafiraen blir hengende etter, den føles ikke på langt nær så vill som PT Cruiser. Det er også en fordel med Zafira at det er bedre harmoni mellom effekt og kjøreegenskaper.

Vet at de finnes

Vi kjenner ingen som uproblematisk kunne latt PT Cruiser bli familebilen, men vi vet at de som kunne det finnes. Det er med andre ord snakk om en entusiastbil, en bil for helt spesielt interesserte.

Det finnes stasjonsvogner som kombinerer det sportslige med det praktiske, og de har nesten uten unntak bedre kjøreegenskaper og er lettere å sette gode rundetider med. Men alt dreier seg ikke om rundetider og i sjarmklassen er det får som kan stille opp mot denne pakken.

Vi tror det hadde vært mulig for Chrysler å få til både understell og bremser bedre enn dette, og selv om utgangspunktet er litt vanskelig på grunn av vektfordelig og lastekapasitet fortjener den voldsomme motoriseringen det. Det har med sikkerhet og gjøre, og på det området er sjarm ingen unnskyldning.

Praktiske argumenter

Konklusjon og konkurrenter


Hvis du ennå ikke er overbevist om at PT Cruiser GT 2.4T er litt vel mye for de fleste skal du nå få noen gode argumenter til å overbevis andre. PT Cruiser faktisk en ganske praktisk bil, den har gode løsninger for fleksibel bruk av bagasjerommet og baksetene kan tas helt ut. Bagasjerommet er stort, og det er også ganske romslig i baksetet. Mer om plass og komfor finner du i testen av PT Cruiser med 1,6-liter motor.

Store bilder av PT Cruiser GT 2.4T

Her finner du mer Chrysler-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder