Konklusjon og konkurrenter

Er du på jakt etter en kompaktbil med sportslige egenskaper? Da må du ikke finne på å overse Opel Astra med IDS.

Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter


Vi er klar over at det finnes en bil ved navn Alfa Romeo 147. Vi er også klar over at både BMW og Audi har etablert seg i kompaktklassen med 1-serie og A3 Sportback. Likevel mener vi Astra er et svært aktuelt alternativ for den som er på jakt etter kompaktbil med sportslige egenskaper. Hvorfor?

Mange sterke sider

Jo, fordi denne bilen har svært mange sterke sider. Ikke bare er den lekker og moderne, den byr også på god plass, ikke minst for baksetepassasjerene. Interiøret er tidsriktig og elegant og kvalitetsfølelsen høy. I tillegg kan man altså mot et pristillegg på 17.700 (11.700 kroner) få klasseledende kjøreegenskaper. Ikke nok med det, ved hjelp av en knapp kan man velge mellom komfort og sportslighet.

Lite pristillegg

1,8-litersmotoren er også et argument for Astra. Ikke bare er motoren sterk, den er i tillegg rimelig. Faktisk koster det bare 9.300 kroner å avansere fra 1,6-literen (105 hk, 215.900 kroner) til 1,8-litern, som kan skilte med 20 hestekrefter og 20 Nm mer.

Lite utstyr

Astra 1.8 Cosmo koster altså 225.200 kroner, noe som høres usedvanlig rimelig ut med tanke på at kompaktklassebiler med 1,6-liters motorer pleier å koste 230.000 kroner. Denne prisen er imidlertid ikke reel, fordi den verken inkluderer radio, elektronisk klimaanlegg, ESP, kjørecomputer, elektriske vindusheiser i bakdørene eller tåkelys.

260.000 kroner

For å få med dette utstyret, og dermed komme på høyde med for eksempel en Toyota Corolla 1.6 Sol, må man legge på rundt 20.000 kroner. Og fordi IDS altså koster 11.700 kroner, kommer man fort oppe i 260.000 kroner totalt. Da har man til gjengjeld en tipp topp utstyrt bil. Utstyrsnivå Cosmo inkluderer både skinntrukket ratt, delskinn i setene og 16-toms aluminiumsfelger. Man har også en flott 1,8-liters motor og nydelige kjøregenskaper.

Vi har derfor ingen problemer med å anbefale denne bilen.

  • Du finner mer informasjon om Opel Astra 1.8 Cosmo her.
  • Store bilder finner du her.
  • Omtale av interiøret finner du i denne testen.
  • Her finner du mer Opel-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder