Konklusjon og konkurrenter

Selv om 307 SW har en rimeligere stasjonsvognbror må den finne seg i å konkurrere mot de andre stasjonsvognene i kompaktklassen.


Stasjonsvognbroren er 15.000 kroner billigere, og forskjellen består i at SW-utgaven har glasstak og mulighet for syv seter, samt 16-tommers aluminiumsfelger og kjørecomputer som standard. En 307 SW 1,6 HDi koster 287.400 kroner, vi kjørte en "In business"-utgave som for kun 2.000 kroner ekstra har vinterhjul og metallic lakk inkludert.

Litt vrient

Peugeot har vært flinke, 307 SW oppleves som en helt annet bil en den vanlige stasjonsvognen, og også som en annerledes bil enn de andre stasjonsvognene i klassen. Alt lyset som slipper gjennom glasstaket gir storbilfølelse, og kromdetaljene utvendig gjør at bilen også oppleves mer eksklusiv. Også bakseteløsningen med tre uttakbare enkeltseter gjør at 307 SW skiller seg positivt ut fra de andre. Det gjør det klart mer vrient å måle 307 SW direkte mot konkurrentene.

Dyrere

Toyota Corolla kommer med to dieselalternativer, en 2-liter på 116 hestekrefter og en 1,4-liter på 90 hestekrefter. Ytelsesmessig legger 307 SW seg mellom disse variantene, men prismessig ligger den omtrent på samme pris som Corollaen med den største motoren.

En Volkswagen Golf av den utgående utgaven koster ganske velutstyrt over 20.000 kroner mindre med en 1,9-liter på 100 hestekrefter.

Til vinteren dukker en spennende ny Ford Focus opp med den samme motoren som sitter i 307 SW. Den forløpige prisen fra Ford ligger rundt 260.000 kroner.

Enda mer spesielt er det kanskje at prisforskjellen til en 307 SW med en bensinmotor med samme slagvolum og fire ekstra hestekrefter er hele 33.000 kroner. Det virker mistenkelig mye siden avgiftene vil være omtrent de samme på disse to bilene.

Konklusjon


Det er ingen tvil om at 307 SW er dyrere enn konkurrentene, men trives du med ekstra kvalitetene bilen tilbyr er ikke prisforskjellen for stor. Vi mener kombinasjonen med dieselmotoren på 1,6-liter passer svært godt for bilen, og som til tross for prisforskjellen er det beste valget.

Likevel tror vi det vil være fornuftig å analysere egne behov, begge prisdifferansene (mot konkurrentene og mot andre utgaver) er store nok til å slå strengt ut mot 307 SW hvis ikke behovene stemmer over ens med det bilen tilbyr.

Store bilder av Peugeot 307 SW

Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder