Konklusjon og konkurrenter

Nye Skoda Octavia er en fin, komfortabel og velutstyrt bil. Når prisene i tillegg er så gode som de er, seiler Octavia opp som et av mellomklassens beste kjøp.

Konklusjon og konkurrenter


Med sine 457 centimeter er ikke Octavia blant de største kombikupeene/sedanene i mellomklassen. Skoda har imidlertid utnyttet plassen godt og kan friste med et klasseledende bagasjerom. Hvis bakseteplass er avgjørende, finnes det imidlertid flere mellomklassebiler som slår Octavia, deriblant Ford Mondeo.

Bortsett fra dette, er det svært lite som taler mot Octavia. Derimot er det svært mange argumenter som taler for bilen, deriblant de smarte løsningene, kvalitetsfølelsen, det høye utstyrsnivået og de gode prisene.

Tusenlapper å spare

Konklusjon og konkurrenter


Nye Octavia starter på drøye 191.000 kroner. For denne summen kan du bli eier av en Octavia 1.4 MPI Classic. Vårt testeeksemplar, en 1.9 TDI Elegance, koster snaue 265.000 kroner med manuell girkasse. Med tanke på det høye utstyrsnivået er dette en svært god pris. Med sammenlignbar motor og utstyrsnivå koster mellomklassebiler vanligvis mellom 280.000 og 310.000 kroner. Det betyr at Octavia er mellom 15.000 og 45.000 kroner rimeligere enn konkurrentene.

Ett forbehold skal vi imidlertid ta. Octavia-motoren yter som kjent 105 hestekrefter. En del av konkurrentenes motorer yter noe høyere effekt. For eksempel er minste dieselalternativ i Ford Mondeo en 115-hester.

Bør prøves

Konklusjon og konkurrenter


Likevel tør vi hevde at Octavia er et svært godt kjøp, ikke minst i utstyrsnivå Elegance og L&K. Octavia har nå blitt stor nok til å kunne sammenlignes med biler som Citroën C5, Ford Mondeo, Mazda 6, Nissan Primera, Opel Vectra, Peugeot 407, Renault Laguna, Toyota Avensis og Volkswagen Passat. Octavia kan også by på høyere opplevd kvalitet enn mange av disse. Når bilen attpå til er så gunstig priset som det den er, bør en prøvetur med en Octavia være obligatorisk for den som vurderer mellomklassebil.

 • Tekniske data finner du her.
 • Store bilder finner du her.
 • Du finner mer informasjon om Octavia, deriblant om stasjonsvognen og firehjulsdrift, i denne artikkelen.
 • Her finner du mer Skoda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Lik Dinside Motor på Facebook

  Siste nytt om Motor! Ønsker du siste nytt fra DinSide Motor rett i innboksen? Meld deg på vårt nyhetsbrev og få de beste sakene tilsendt hver uke.