Konklusjon og konkurrenter

Det er står BMW og Audi i grillen på de nærmeste konkurrentene til A-klasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter


Og litt spesielt på grunn av norske firmabilgrenser er alle tre tilgjengelig gunstig priset rett under 250.000 kroner. Den gleden er kanskje kortvarig, med mulige nye regler for beskatning allerede fra nyttår vil nok de gunstige businessmodellene forsvinne.

Billigste 220.000 kroner

Den billigste A-klassen er A150 Classic til 220.000 kroner. Det er denne modellen som er basis for businessutgaven som får utstyr som 16-tommers aluminiumsfelger, vinterdekk, klimaanlegg og metallik lakk inkludert i prisen på 249.900 kroner.

Vår testbil var en A170 med Elegance-pakke. Bilen koster 245.900 kroner, pakken koster 16.190 kroner og inneholder tredekor i interiøret, kromdetaljer i eksteriøret og aluminiumsfelger, men ikke klimaanlegg som koster 8.640 kroner for den enkleste utgaven.

Satsning

Audi, BMW og Mercedes-Benz kom alle i år med hver sin skarpe konkurrent i kompaktklassen. Audis A3 Sportback er på mange måter kompromisskandidaten med både sportslighet og praktiske kvaliteter, BMWs 1-serie er mer rendyrket sportslig.

Alle tre holder en viss prisavstand til resten av kompaktklassen, en av bestselgeren i klassen, Toyota Corolla, ligger rundt 20-30.000 kroner under med sammenlignbart utstyr. Også Volkswagen Golf vil være et rimeligere alternativ.

Konklusjon

image: Konklusjon og konkurrenter


A-klasse imponerer spesielt med hensyn til opplevd kvalitet, komfort og praktiske detaljer. Hvis valget står mellom de tre prestisjemerkene vil som nevnt A-klasse hale seieren i land hvis det praktiske skal avgjøre.

Overfor resten av kompaktklassen kan prislappen vise seg å være et hinder for alt for vid spredning av denne bilen. Vår testbil uten Elegance-pakken vil koste 252.000 kroner og har mindre utstyr enn en Toyota Corolla 1.6 Sol til 228.000 kroner.

Store bilder av Mercedes-Benz A170