Konklusjon og konkurrenter

Honda CR-V er ikke spesielt billig og må kjempe mot tallrike konkurrenter. Likevel mener vi CR-V fortsatt fremstår som ett av de beste SUV-kjøpene man kan gjøre.

Konklusjon og konkurrenter


Vårt testeksemplar var en CR-V 2.0 Executive, som koster snaue 400.000 kroner. De fleste vil nok imidlertid klare seg uten skinnseter, navigasjon og automatgir og kan derfor nøye seg med CR-V 2.0 ES. Denne koster 348.000 kroner og er etter vårt syn den mest konkurransedyktige CR-V-varianten.

Mange om beinet

Stadig flere produsenter satser på folkelige SUVer og den som er på jakt etter en høy firehjulstrekker i 350.000-kronersklassen har nok å velge mellom. De færreste klarer imidlertid å tilby like mye og god bil for pengene som Honda. For eksempel er det ingen tvil om at vi anbefaler CR-V foran biler som Ford Maverick, Hyundai Tucson, Kia Sportage, Land Rover Freelander, Suzuki Grand Vitara og Toyota RAV4. Sistnevnte er en svært god bil, men blir etter vårt syn altfor liten sammenlignet med CR-V.

Mange sterke sider

Konklusjon og konkurrenter


De argeste konkurrentene blir dermed nykommeren Mitsubishi Outlander, den nye Subaru Forester og den ansiktsløftede Nissan X-Trail.

CR-Vs sterkeste sider er den gode plassen, den fleksible bakseteløsningen, det høye utstyrsnivået, de gode kjøreegenskapene og den friske motoren. Også de tre argeste konkurrentene har mange sterke sider, men ingen av dem slår CR-V med utgangspunkt i overnevnte kombinasjon. Selv om vi skal vokte oss vel for å trekke altfor bastante konklusjoner uten å ha testet bilene mot hverandre, tør vi derfor påstå at CR-V fortsatt er klassens beste kjøp.

Diesel til våren

Konklusjon og konkurrenter


Det er imidlertid ett stort problem knyttet til Honda CR-V - mangelen på en dieselmotor. Dette er nok en viktig årsak til at det hittil i år har blitt solgt 2.159 RAV4 og 1.699 Nissan X-Trail, mens bare 1.425 har valgt CR-V. Er du blant dem som har lyst på en CR-V, men foretrekker diesel? Da må du ha tålmodighet. Honda CR-V med dieselmotor vil først være på plass våren 2005.

  • Du finner mer informasjon om Honda CR-V 2.0 Executive her.
  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Honda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder