Konklusjon og konkurrenter

De viktigste argumentene for Smart Fortwo er parkeringsvennlighet, lavt drivstofforbruk og lav pris. Men er prisen lav nok?

Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter


Absolutt rimeligste Fortwo, en Pure med 50 hestekrefter, starter på 120.000 kroner. Med 61 hestekrefter, slik vi hadde, stiger prisen til 128.000 kroner. Og hvis vi avanserer til utstyrsnivå Pulse er vi oppe i 139.000 kroner. Med radio, manuelt klimaanlegg og elektrisk speiljustering ender vi opp på rundt 150.000 kroner.

Kia Picanto og Daewoo Kalos

Dette er i utgangspunktet en overkommelig pris for en bil med ESP, halvautomatisk girkasse, radio og klimaanlegg. Men - og det er et stort men - bilen er svært liten og rommer kun to passasjerer. Med dette i bakhodet er ikke prisen spesielt lav. I hvert fall ikke hvis vi sammenligner med femseters minibiler. For eksempel Kia Picanto 1.0, som koster 145.000 kroner i høyeste utstyrsnivå. Eller den større Daewoo Kalos 1.2 SE Air, som koster det samme.

Disse bilene kan riktignok ikke skilte med ESP og kan ikke parkeres på tvers. Til gjengjeld byr de to koreanerne på fem dører og langt bedre plass enn Fortwo.

Småbilene 30.000 dyrere

De etablerte småbilene, så som Ford Fiesta, Honda Jazz og Volkswagen Polo, koster fort 180.000 kroner med tilsvarende utstyrsnivå. Til gjengjeld leveres disse da med større motorer, langt mer plass og høyere komfort.

Ingen opplagte konkurrenter

Konklusjon og konkurrenter


Fortwo er en unik bil og har egentlig ingen opplagte konkurrenter. Hvis man er på jakt etter en fancy, snerten og svært parkeringsvennlig bil - og kan klare seg med to sitteplasser - er Fortwo et opplagt valg. Vær imidlertid klar over at du i denne prisklassen også møter på større biler med bakseter og bedre bagasjeplass.

  • Du finner mer informasjon om Smart Fortwo 61 hk Pulse her.
  • Store bilder finner du her.