Konklusjon og konkurrenter

Ford Mondeo er fortsatt en av de største stasjonsvognene i familieklassen. Den nyeste utfordreren er Opel Vectra og den finnes også med en sprek dieselmotor.


Det er i virkeligheten disse to bilene det handler om. Både Renault Laguna, Citroen C5 og Peugeot 407 finnes i stasjonsvognutgaver med fine dieselmotorer, men alle disse er jevnt over priset høyere enn Ford og Opel til tross for at de har mindre effekt og dreiemoment. VW Passat finnes fortsatt i gammel utførelse og den selges nå med omfattende utstyrspakker til fine priser. Da trenger man bare tenke på at det er noen få uker til ny Passat er på plass i Norge. Biler som Mazda 6 og Subaru Legacy finnes ikke med dieselmotor.

Hardt i toppen

Ford Mondeo 2.2 Tdci har en skikkelig konkurrent og det er Opel Vectra med 150 hestekrefter. Opel starter på 353.000 kroner med denne motoren og manuelt gir. Ønsker du deg automatgir kan Opel også levere dette. Det er til og med en sekstrinns kasse og prisen blir da 374.000 kroner. Likevel har ikke Opel det utstyrsnivået som Ford har og prisene blir totalt sett ikke så forskjellige. Ford har for eksempel seter i skinn og Alcantara og bare dette vil utjevne prisene mye. I Opel må du også kjøpe en pakke til 9.900 kroner for å få fartsholder, radio/CD/MP3 og elektronisk klimaanlegg.

Konklusjon

Det er mye som taler for å kjøpe begge disse bilene og Opel er det opplagte valget hvis du vil ha automatgir, selv om Mondeo har dette på en svakere variant. Opel Vectra er også en helt ny bil som ikke skal ansiktsløftes på en stund enda. Opel er også et valg hvis man vil ha lite utsyr og så lav pris som mulig. Ford bør komme i b4traktning når alder ikke er så viktig og når maksimale ytelser er øverst på ønskelisten. Ford har også et rikholdig utstyrsnivå og prisen på denne Mondeo-varianten er helt klart akseptabel motorstørrelsen tatt i betraktning.

Tekniske data for Ford Mondeo 2.2 Tdci finner du her.

Test av Opel Vectra 1.9 Cdti finner du her.

Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder