Konklusjon og konkurrenter

Tross klare tegn på alderdom, særlig i utseende, er dagens Liana, takket være kvalitetsmessige og utstyrsmessige oppgraderinger, i stand til fortsatt å forsvare sin posisjon i en spesiell nisje: kompaktbil med firehjulsdrift.


Det kunne være fristende å si at Suzuki Liana 4X4 Sport SUV egentlig ikke har noen direkte konkurrenter. Dette fordi man skal lete med lys og lykte for å finne noen annen kompakt familiebil med firehjulsdrift til den prisen: 234.900 kroner. (Med automatgir blir prisen 257.400 kroner). Tillegg for integrert stereoanlegg med CD-spiller og rattbetjening er 3.900 kroner, derimot er lettmetallfelger standard.

Ingen med firehjulstrekk

Hva slags alternativer har vi egentlig på det norske markedet hvis vi ser på kriteriene pris, brukbar plass og motor, og firehjulstrekk? Tenker man kompakt bil med firehjulstrekk er det nærliggende å tenke på Volkswagen Golf utstyrt med 4x4-systemet 4Motion. Da innstegsmodellen her koster over 300.000 kroner er det uaktuelt å ta den i betraktning.

Firehjulstrekk kan man også få på Renault Kangoo med 1,6 liters motor og 95 hestekrefter. Her stemmer prisen bedre; 244.500 koster Kangoo i denne utførelsen. Hvis masse bagasjeplass er et kriterium sammen med firehjulstrekk og pris under 250.000, blir denne å foretrekke i og med at den har mer enn dobbelt så stort lastevolum. Men da må man til gjengjeld gi avkall på moderne personbil-egenskaper. Kangoo er tross alt utviklet på basis av en varebil. Det er derfor drøyt å anse den som en direkte konkurrent.

Rommelige kompakt-alternativer

Liana-interiør Vis mer


Siden Liana kom på markedet har det fortsatt å dukke opp interessante kompaktmodeller. Biler som siste generasjon Golf og Honda Civic er mer moderne, de er høyere enn tidligere og fås til sammenlignbare priser og ytelser.

Fleksibilene

Hvis hovedkriteriet er fleksibilitet, har ikke Liana stort å stille opp mot spesialistene i kategorien. Hvis vi tar to eksempler som (utgående) Opel Zafira eller Renault Scenic, som har overlegne fleksi-egenskaper (som uttagbare bakseter, klapp-bord og et uttall oppbevaringsrom) kan vi ta for oss de følgende eksempler:

Mye bedre fleksibiler

Opel Zafira Comfort 1,6 til 250.000 kroner med en motor på 100 hestekrefter er adskillig større både i lengde og i høyde. Den er betydelig mer rommelig og har mer bagasjeplass. I tillegg har den syv sitteplasser.

Renault Scenic 1,6 Authentique koster 244.500 kroner med en 115-hesters motor. 5 sitteplasser er maksimum her, men ellers er fleksiløsningene utmerkede med alskens reguleringsmuligheter.

Liana 4X4 Sport SUV Vis mer


Begge disse modellene, og en del andre, er dermed Liana helt overlegne som moderne, fleksible familiebiler med god plass.

Konklusjon

Men - trenger man ikke denne fleksibiliteten, men derimot ønsker firehjulsdrift, dukker til syvende og sist Liana opp igjen som eneste alternativ til 250.000 kroner eller mindre.

Vi må konkludere med at man finner mer moderne, mer praktiske og rommeligere kompaktbiler på markedet i dag. Men Liana har sin helt spesielle rolle å spille, og gjør det på en mer overbevisende måte enn for tre år siden.

  • Tekniske data finner du her.
  • Store bilder av Suzuki Liana Sport SUV finner du her.
  • Her finner du mer Suzuki-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer