Konklusjon og konkurrenter

Vanlig Boxster har flere konkurrenter enn Boxster S, men markedet er på ingen måte oversvømt av biler som kan ta opp kampen.

Konklusjon og konkurrenter


850.000 kroner koster en Porsche Boxster S, og før den er ferdig utstyrt vil 900.000 kroner være passert og prisen vil nok ligge farlig nær millionen.

Denne klassen, motorsterke tosetere med høyt sikkerhetsnivå og spennende kjøregenskaper, er etter hvert blitt en tysk spesialitet. De litt enklere toseterne er det engelskmennene og japanerne som har tatt seg av.

BMW Z4 Roadster 3.0

Z4 er lett, så lett at den med sin treliters rekkesekser på 231 hestekrefter nesten holder følge med Boxster S. Den skal i følge fabrikken klare 0-100 km/t på 5,9 sekunder, en øvelse der Boxster S nøyer seg med 5,5 sekunder. Likevel har vi en følelse av at den vil stå enda tydeligere frem som en konkurrent hvis den får den nye versjonen av BMWs treliter som leverer 258 hestekrefter. Denne motoren sitter i nye 3-serie, 5-serie, 6-serie og 7-serie.

Med en pris som begynner på 618.000 kroner er BMW denne gang budsjettalternativet, og det er nok også en bil som har litt høyere brukskomfort enn Boxster S.

Mercedes-Benz SLK 350

I fjor kom den lille SLKen, og den har som eneste i dette selskapet platetak. Fordelene med lakkert tak er både tyverisikring og vinteregenskaper, men så bra som kabrioleten i Boxster fungerer er ikke komfortgevinstene altfor store. Takkonstruksjonene tar også en del plass, og det er bagasjeplassen det går utover i SLK. En 3,5-liters V6-motor varter opp med 272 hestekrefter, og SLK holder følge med Boxster S.

Prisen er ikke lagt for langt unna Porschen, 820.000 kroner begynner SLK 350 på før ekstrautstyret er på plass.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Verken SLK eller Z4 likner strengt tatt så mye på Boxster S med sine frontmonterte motorer og tradisjonelle bagasjerom. Den største forskjellen er imidlertid tilnærming. Boxster S virker bygget av en sportsbilprodusent som streber etter å gi kundene mer komfort, mens for de to andres del er det mer snakk om produsenter som kan komfort og strekker seg mot det sportslige.

Boxster S er den definitivt mest sportslige av disse, og har du tenkt Porsche men ser i lommeboken at prisen er drøy, er det nok Z4 som vil ha størst mulighet til å tilfredsstille.

Tekniske data finner du her.

Store bilder av Porsche Boxster S finner du her.