Konklusjon og konkurrenter

Vi har mye positivt å si om Chevrolet Nubira. Hvis målet er en ny og rimelig familiebil er derfor Nubira uten tvil en bil som bør vurderes. Noe selvsagt valg er Nubira imidlertid ikke.


For å sette Nubira-prisen i perspektiv, kan det nevnes at Chevrolet Nubira 1.6 SX koster omtrent det samme som en Volkswagen Polo 1.4 Higline - altså 200.000 kroner. At Nubira dermed er mye bil for pengene, er det ingen tvil om. Ingen andre bilprodusenter kan tilby en så stor stasjonsvogn med så mye utstyr til en like lav pris.

Burde hatt ESP

Men - og det finnes et men - Nubira kan ikke leveres med ESP, noe denne bilen absolutt ville hatt godt av. Nubira mangler også hodekollisonsputer, noe de aller fleste konkurrenter har. Velger man Nubira må man derfor være klar over at man prioriterer pris foran sikkerhet.

Opel Astra 1.6 Enjoy Business


Dessuten skal man være klar over at det faktisk finnes biler som ikke er så veldig mye dyrere enn Nubira. For eksempel nye Opel Astra, som koster 210.000 kroner med 1,6-liters motor og i utstyrsnivå Enjoy Business. Heller ikke denne bilen har ESP, men til forskjell fra Nubira, kan Astra leveres med ESP mot et pristillegg på 6.000 kroner. Astra har også seks kollisjonsputer. Og selv om Astra er noe kortere enn Nubira - 451 mot 458 centimeter - tar Astra igjen i bredden. Astra er 179 centimeter bred.

Fra 250.000 kroner

50.000 kroner er ikke å kimse av. Likevel vil vi gjøre oppmerksom på at man ved å legge til denne pengesummen kan bli eier store og gode mellomklassestasjonsvogner som Opel Vectra og Ford Mondeo. Disse bilene starter på rundt 250.000 kroner med 1,8-liters motorer. Også Toyota Avensis 1.6 starter ved 250.000 kroner,

Uten konkurrenter


Hvis 200.000 kroner er budsjettgrensen, har imidlertid ikke Nubira en eneste konkurrent. Den som er på jakt etter en stor stasjonsvogn i denne prisklassen kommer dermed ikke utenom Nubira, som gir mer plass, komfort og utstyr enn det man har grunn til å forvente i denne prisklassen.

  • Du finner mer informasjon om Chevrolet Nubira 1.6 SX her.
  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Daewoo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder