Konklusjon og konkurrenter

Tradisjonelt er det kun motorsterke modeller som får firehjulsdrift, for eksempel Audi A4 kommer kun med firehjulsdrift i kombinasjon med en 3-liters dieselmotor.

Konklusjon og konkurrenter


Det er nemlig ikke det norske markedet som avgjør konfigurasjonene på de forskjellige bilmodellene, og i resten av Europa er firehjulsdrift først og fremst sett på som viktig i forbindelse med sportslige modeller.

En annen ting som gjør at Octavia 1,9 TDI 4X4 skiller seg ut er at den legger seg midt i mellom kompaktklassen og mellomklassen.

Ny eller gammel

Prisforskjellen til den gamle utgaven som skal selges parallelt kan gjøre at det er fristende å velge den som er 20.000 kroner billigere. Den vil sikkert også få attraktivt ekstrautstyr inkludert for å holde salget opp, men vi anbefaler klart den nye. Den er sikrere, har bedre plass og høyere komfort - og vil være lettere å selge som bruktbil noen år frem i tid.

Ingen

Innenfor rimelighetens grenser, +/- 50.000 kroner er det ingen konkurrenter med dieselmotor og firehjulsdrift bortsett fra de utgående modellene av Octavia (294.000 kroner), Volkswagen Golf (301.000 kroner) og Passat (361.000 kroner). Disse bilene har ganske lik motor som testbilen, men Passaten har en versjon med 130 hestekrefter.

Bensinmodellen har det litt tøffere med sin toliter på 150 hestekrefter og en pris på 344.000 kroner. Den litt større Subaru Legacy koster for eksempel et par tusenlapper mindre med en toliter på 138 hestekrefter, og også Subaru Forester kan være interessant med en toliter på 125 hestekrefter og en prislapp på 320.000 kroner. Ingen av disse to Subaruene har imidlertid ESP.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Mange norske bilforhandlere skulle gjerne ha en bil som Octavia 1,9 TDI 4X4 i sortimentet, men utsiktene er ikke akkurat lyse for at flere bilprodusenter vil få øynene opp for hvor attraktiv den pakken Skoda leverer er på det norske markedet.

Som et enslig og godt alternativ er det ikke tvil om at nykomlingen vil gjøre det like godt som forgjengeren, sannsynligvis vil den gjøre det enda bedre. Skal du ha firehjulsdrift, diesel og stasjonsvogn til rundt 320.000 kroner er denne bilen det eneste og beste alternativet.

Store bilder av Skoda Octavia 1.9 TDI 4X4

Mer om plass og komfort finner du i testen av Skoda Octavia 1.6 stv.

Her finner du mer Skoda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder