Konklusjon og konkurrenter

Hvis man har behov for seks sitteplasser og god bagasjeplass, er Honda FR-V et opplagt valg. Den som kan klare seg med fem sitteplasser eller lite bagasjerom, bør imidlertid se til Toyota og Volkswagen.

Konklusjon og konkurrenter


Honda FR-V er en unik bil - mest på godt og litt på vondt. FR-V er den eneste bilen i denne prisklassen - pluss/minus 300.000 kroner - som faktisk kan brukes på langtur av seks personer med mye bagasje.

288.000 kroner

Her i landet finnes FR-V kun i ett utstyrsnivå - Comfort - og med ett motoralternativ - 1,7-liters bensinmotor. FR-V 1.7 Comfort koster 288.000 kroner, og kan friste med elektronisk klimaanlegg, seks kollisjonsputer, rattbetjent radio og elektriske vindusheiser rund baut. Kjøreegenskapene er underholdende, bremsene er gode og seteløsningen sosial.

På den annen side er motoren turtallsavhengig, støynivået høyt og fjæringskomforten relativt svak. Og ESP er ikke tilgjengelig, ikke en gang som ekstrautstyr.

Touran og Corolla Verso

Konklusjon og konkurrenter


De to viktigste konkurrentene heter Volkswagen Touran og Toyota Corolla Verso. Disse bilene er i motsetning til FR-V tilgjengelig både med dieselmotorer og ESP. Begge kan leveres med syv seter og begge koster snaue 300.000 kroner med 1,6-liters bensinmotorer.

Vi mener at både Touran og Corolla Verso er bedre biler enn FR-V. Kjøreegenskapene er ikke like sportslige, men begge kan skilte med høyere komfort, bedre støydemping og mer fleksible motorer. De to bilene oppleves også som mer påkostede og eksklusive enn Hondaen.

Mer utstyr

Corolla Verso 1.6 Sol (296.000 kr) kan i tillegg skilte med et imponerende utstyrsnivå. I tillegg til utstyret FR-V kan by på, leveres Toyotaen også med ESP, regnsensor, fartsholder, automatisk nedblendbart bakspeil, knekollisjonspute og en mer avansert kjørecomputer. Touran 1.6 FSI Trendline (301.000) er ikke like godt utstyrt som Corolla Verso, men har ESP.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Det de to konkurrentene altså ikke kan tilby, er muligheten for å plassere poden mellom mamma og pappa. Og skal man ha med barnevogn eller stor oppakning, er man nødt til å ofre de to bakre setene. Hvis man kan leve med dette, er imidlertid disse bilene å foretrekke foran FR-V.

  • Du finner mer informasjon om Honda FR-V her.
  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Honda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder