Konklusjon og konkurrenter

Prisen gjør at A-klasse stiller litt utenfor konkurranse, for eksempel koster Mitsubishi Colt med dieselmotor nesten 80.000 kroner mindre.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Den eneste bilen i samme priskategori er Audi A2, også den heftig priset med 264.000 kroner som startpris for en variant med dieselmotor og 90 hestekrefter.

Vår testbil hadde mye ekstrautstyr, viktigst var klimaanlegg (8.800 kroner) og trinnløs automatgirkasse (18.510 kr).

Hva du betaler for

Det er flere gode grunner til at A-klasse blir dyr, høy komfort og mye sikkerhetsutstyr er de viktigste. Men, du betaler også for merkevaren, og kanskje mer i den spesielle A-klassen enn i biler som for eksempel C-klasse som møter konkurrentene mer direkte.

På detaljnivå betaler du også ekstra for at knotter, spaker og håndtak skal gi den rette følelsen. Og du betaler også for at materialvalget er dyrere enn gjennomsnittsbilen, og at ting som radio og klimaanlegg er av bedre kvalitet enn vanlig. Du betaler også for fraværet av risting og skrangling over ujevnheter.

Mye billigere

Et eksempel på en praktisk og fleksibel småbil er Mitsubishi Colt. Den har omtrent de samme målene som A-klasse, men er lettere og blir nesten like sprek med en 1,5-liters tresylindret dieselmotor på 95 hestekrefter. Den starter på 200.000 kroner, A 180 CDI starter på 283.000 kroner. Det er imidlertid utstyrforskjeller, den største er at Colten ikke kan leveres med det viktige sikkerhetsutstyret ESP.

Ser vi på en annen type bil, men en som likner i pris, dukker en sprek Volkswagen Golf opp. Den har en toliters dieselmotor på 140 hestekrefter, og starter noen tusenlapper under vår A-klasse. Den har samme nivå på sikkerhetsutstyret, og har like mye tilgjengelig ekstrautstyr som A-klasse.

Audi A2 er ikke så interessant som konkurrent til A-klasse, den er riktignok like lang - men smal og har ikke like praktisk interiør. Dessuten har Audi bestemt seg for å avslutte produksjonen av småbilen uten at den skal få en etterfølger.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Det er ingen tvil om at A-klasse er den beste småbilen på markedet, og at kombinasjonen dieselmotor og trinnløs automatgirkasse gjør den spesielt lettkjørt og trivelig både på landeveien og i byen.

Utvalget av ekstrautstyr gir deg muligheten til å skape en småbil helt etter egen smak, men du må betale for det. Vi mener prisen er vel høy.

Store bilder av Mercedes-Benz A 180 CDI.

Mer om plass og komfort finner du i denne testen.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer