Konklusjon og konkurrenter

Få konkurrenter og vellykket motorteknologi bør resultere i gode salgstall, men kanskje er prisen et hinder for vid utbredelse.

Konklusjon og konkurrenter


Og det er nok den 50.000 kroner billigere versjonen med 150 hestekrefter som kommer til å stikke av med mange av kundene. Vi håper den versjonen også snart får bli del av Toyotas gode miljøarbeid.

Testbilen, og alle Avensiser med 177-hesters dieselmotor, dukker kun opp i utstyrsnivå Executive. Det innbærer at lettmetallfelger, skinninteriør, xenonlys og navigasjon er en del av det omfattende standardutstyret. Som sedan koster bilen 427.000 kroner, vår stasjonsvogn koster 435.000 kroner.

Volkswagen Passat

Det er tre biler det dreier seg om i mellomklassetoppen, og det er Passat, Mondeo og Avensis. Når det gjelder heftige dieselalternativer er det også disse tre som etter hvert vil stille med de heftigste motorene. Men det er ikke før i november at Passat dukker opp med 170-hesters varianten av 2.0 TDI. Det vil gi den omtrent samme akselerasjonstider som Avensis. Det som skiller disse motorene er dreiemomentet, med litt lavere slagvolum stiller Passaten med 350 Nm mot 400 Nm som Avensis varter opp med. Prisen starter lavere på Passaten, fra 374.000 kroner for sedanutgaven, og den har dermed en prisfordel overfor Avensis.

For Mondeos del skorter det litt på hestekrefter (155 hk), men den stiller med samme dreiemoment som Avensis, 400 Nm. En pris på 372.000 kroner i Ghia-utførelse gjør at den har en prisfordel til tross for mindre utstyr.

Rundt 150

Felles for Opel Vectra og mange andre at deres heftigste dieselverstinger ligger rundt 150 hestekrefter og under 350 Nm i dreiemoment. De konkurrere derfor mer mot den snillere utgaven av Avensis D-4D.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


I mellomklassen og under 450.000 kroner er det ingen som foreløpig kan konkurrere med en svært velutstyrt Avensis med 177 dieselhestekrefter. Og i tillegg til en uslåelig kombinasjon av pris og ytelse får du verdensledende miljøteknologi på kjøpet. Vi tror ikke Volkswagen Passat til tross for litt lavere pris vil forandre mye på dette bildet når den dukker opp.

Store bilder av Toyota Avensis 2.2 D-4D.

Mer om plass og komfort finner du her.

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder