Konklusjon og konkurrenter

Det er effekten og dreiemomentet som skiller 1,5-literen i Colt fra andre småbiler.

Konklusjon og konkurrenter


En Mitsubishi Colt 1.5 koster fra 199.900 kroner, og med akseptabelt utstyrnivå med blant annet klimaanlegg er prislappen 209.900 kroner. Det var sistnevnte vi kjørte på test.

Tremening

Det er en annen bil som dukker opp med samme motor, og det er Smart Forfour. Den er bygget på samme fabrikk og på samme plattform som Colt, og koster 218.000 kroner. Prisforskjellen er liten, særlig med tanke på at Smarten har ESP som standard.

Prisbombe

Opel Corsa med den litt gamle 1,7-literen på 100 hestekrefter er en skikkelig prisbombe blant småbildiselene. Den koster fra 181.000 kroner. Det er riktignok en magert utstyrt variant, men du får 100 hestekrefter og 240 Nm som gjør den lille bilen vel så effektiv som Colten. Er effekt uinteressant men diesel viktig leverer også Opel en 1,3-liter med 70 hestekrefter og 170 Nm til gunstige 161.000 kroner.

Corsa har en mer praktisk storebror som heter Meriva. Den flørter enda mer med fleksibilene enn det Colten gjør, og med ovennevnte 1,7-liter koster den fra 202.000 kroner.

Lavere effekt

Peugeot 206, Toyota Yaris, Citroen C3, Nissan Micra og Volkswagen Polo dukker alle opp med 1,3-1,4-liters store dieselmotorer på rundt 70 hestekrefter. Disse vil ikke oppleves som like effektive som Colten, og de kan heller ikke skilte med like fleksibelt og praktisk interiør. Peugeoten og Toyotaen starter rundt 185.000 kroner, mens de tre andre bikker 200.000 kroner.

Konklusjon

I forhold til vanlige småbiler har Colten et praktisk og effektmessig overtak, og vi ville valgt sannsynligvis valgt Colten men helt klart tatt oss tid til å prøvekjøre den betydelig rimeligere Corsaen.

Konklusjon og konkurrenter


Når det kommer til Meriva er vi ikke like lenger så sikre, og i en duell kan det godt tenkes at den litt romsligere Opelen hadde trukket det lengste strået selv om den blir dyrere med alt utstyret på plass.

Tremeningen Smart Forfour CDI 95 er imidlertid den som gjør det vanskeligst for Colten, det lille den taper på det praktiske tar den igjen på leken design. Det viktigste argumentet er likevel sikkerheten, Smarten kommer med elektronisk stabilitetssystem som standard, og det er verdt mer enn prisforskjellen disse bilene i mellom.

Store bilder av Mitsubishi Colt.