Konklusjon og konkurrenter

B-klasse leverer på alle områder unntatt pris, og med konkurrenter som Volkswagen Golf Plus 50.000 kroner unna blir gapet i drøyeste laget.

Konklusjon og konkurrenter


For også Golfen kan leveres med girkasse som gjør at du slipper å gire selv kombinert med dieselmotor. Og som i tidligere tester er vi ikke overbevist om at B-klasse leverer så mye mer at prisforskjellen kan forsvares.

Volkswagen Golf Plus

Dette er en bil som likner mye på B-klasse, men i Golf Plus er baksetetløsningen bedre. Der kan baksetet flyttes frem og tilbake etter behov, og selv med baksetet i bakerste posisjon er bagasjeplassen god. Også sitteplassen foran er annerledes, med en mer oppreist sitteposisjon.

Golf Plus med 1,9-liters dieselmotor som yter 105 hestekrefter og 240 Nm koster fra 305.000 kroner med en DSG-girkasse. Selv en Golf Plus med den sprekere 2-liters dieselen med 140 hestekrefter og DSG-girkasse koster betydelig mindre enn B-klasse (329.000 kroner).

Ford Focus C-max

En annen bil med mange likhetstrekk er Ford Focus C-max. Det var den første av disse bilene som kom uten at produsentens modellutvalg også inneholdt en fleksibil, og som Fords fleksibilalternativ falt den litt igjennom. Som konkurrent til Golf Plus og Mercedes-Benz B-klasse treffer den bedre. Mer fleksible bakseteløsninger trekker opp, men kvalitetsfølelsen er bedre i både Golf og B-klasse.

Ford sterkeste kort er en veldig fin og sprek 1,6-liters dieselmotor som yter 109 hestekrefter og 240 Nm, og som gir bilen en attraktiv pris rett under 300.000 kroner med en trinnløs automatgirkasse tilsvarende den i B-klasse.

Andre som nesten treffer

Noen biler som likner er Honda FR-V, Renault Scenic og Seat Altea. De to sistnevnte kommer med liknende dieselmotorer men uten automatgir, og førstnevnte kan verken leveres med diesel eller automatgir. Altea kan riktignok leveres med en større dieselmotor i kombinasjon med DSG-girkasse, og fortsatt være billigere enn B-klasse.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Den som kjøper B-klasse uten å ta hensyn til pris vil bli fornøyd. Det er kanskje den mest attraktive bilen i kompaktklassen, og er sterk på de fleste områder. Prisen gjør imidlertid at det er vanskelig å anbefale bilen, spesielt er Golf Plus en konkurrent som bør sjekkes ut før eventuelt kjøp.

Store bilder av Mercedes-Benz B 180 CDI.

Mer om plass og komfort finner du i denne testen av B-klasse med bensinmotor.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder