Konklusjon og konkurrenter

Kia Rio 1,5 CRDi EX koster 209.800 kroner. For det får man en småbil som byr på mye av det man finner i kategorien over når det gjelder motor og plassforhold. Konkurrenter som befinner seg i en sammenlignbar situasjon er det en del av, men med den punch denne dieselmotoren gir begrenser utvalget seg.

Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter


Testbilen, i EX-utførelse var en meget velutstyrt småbil. Det skulle da også bare mangle til den prisen. Dette er ikke lenger ganske enkelt en "billig koreaner"; som vi har sett har bilen også andre argumenter.

Velutstyrt

Testbilen hadde blant annet el-vinduer foran og bak, elektrisk justerbare og oppvarmede sidespeil, automatisk klimaanlegg, armlene for førersetet, 15-tommers aluminiumsfelger, ryggesensorer og tåkelys foran. Dette må tas med i betraktningen når priser skal sammenlignes.

Diesel-GTIene

Det finnes enda heftigere sporty småbiler med dieselmotor: Skoda Fabia og Seat Ibiza utstyrt med 130-hesters TDI-kraftpakker. Men de koster flere titusener mer (250.000 - 270.000 kroner).

Alternativer

I denne kategorien kan man nevne i fleng Ford Fiesta, Opel Corsa, Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Peugeot 206. De skumleste konkurrentene er imidlertid de som er i ferd med å komme i helt fornyet utgave på markedet: Hyundai Getz, Renault Clio, og Fiat Punto. Disse vil være tilgjengelige med motorer som er mer direkte sammenlignbare. Gjenstår bare å få tak i prisene...

Tatt i betraktning forholdet mellom ytelsene, utstyr, kjøreegenskaper og komfort har vi ikke noe problem med å si at Kia Rio er et meget interessant alternativ i denne kategorien. Fortsetter Kia å bygge opp sin "merkevareverdi" slik de er i ferd med å gjøre det nå kan til og med videresalgsverdien opphøre å være et bekymringsmoment etter en tid.

Her finner du pris, utstyr og ytelser.

Store bilder finner du her.