Konklusjon og konkurrenter

I valget mellom Grandis med diesel og Grandis med bensin velger vi Grandis med diesel.


Trekkes konkurrentene inn i beslutningsprosessen blir det vanskeligere. Dels fordi Grandis på en måte har plassert seg mellom fleksibiler (Volkswagen Touran/Toyota Verso) og flerbruksbiler (Renault Grand Espace/Peugeot 807), og dels fordi den likner på store stasjonsvogner.

Konkurransen mot stasjonsvognene er grei: trenger du ikke tredje seterad får du mer motor og komfort for pengene i en stasjonsvogn som Volkswagen Passat eller Opel Vectra.

Når det gjelder størrelseproblematikken velger vi å kutte ut de mindre fleksibilene, og konsentrere oss om flerbruksbilene. Det gir Grandis muligheten for en prisfordel, og det er også riktigere med hensyn til størrelse.

Over 400.000 kroner

Invite (397.000 kroner) er i praksis den billigste Grandis i prislisten fordi den 10.000 kroner billigere Inform mangler ESP. Bilen vi hadde på test var en Intense til 407.000 kroner.

Konkurrenten, det vil i første rekke si Citroen C8/Peugeot 807 og Renault Grand Espace, kommer nå alle med små dieselmotorer og priser mellom 400.000 og 420.000 kroner. Prisfordelen til Grandis er ikke like stor som med bensinmotoren, men Grandis er fortsatt den klart sprekeste bilen. Franskmennene stiller med rundt 110 hestekrefter og 270 Nm, og må finne seg i at Grandis er i underkant av to sekunder kvikkere fra 0-100 km/t og har høyere toppfart.

Den lille prisfordelen, mest på grunn av utstyr, som Grandis har kan fort spises opp av fordeler ved trekløveret fra Frankrike. Den største fordelen er at de er større, og aller størst er Grand Espace.

Konklusjon


Vi trives med kjøreegenskapene og romsligheten, men romsligheten er ikke Grandis alene om. Derfor bør du ta en tur i konkurrentene før du bestemmer deg for Grandis med dieselmotor. Ett uslåelig argument for alle biler fra Mitsubishi er imidlertid fem års nybilgaranti.

Mer om plass og komfort finner du i denne testen av Grandis med bensinmotor.

Store bilder av Mitsubishi Grandis 2.0 DI-D.

Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder