Konklusjon og konkurrenter

Det er mye snadder som er tilgjenglig for de som leter i denne klassen. Både Audi, BMW, Mercedes, Volvo og Subaru har biler som forflytter seg effektivt.


Hvis vi begynner med det verste først; ingen biler i denne klassen slår Subaru Impreza WRX STI når det kommer til ytelser. Den har mer effekt, men ligger i samme prisklasse som de andre bilene i klassen. Den har lite utstyr og utseendet er diskutabelt. Dette er opplagt en bil for entusiastene, men det er også en av de beste bilkjøpene du kan gjøre hvis du kun ser på pris kontra effekt og ytelser.

I den litt mer siviliserte verden har Audi A4 DTM en konkurrent i Volvo S40 T5 AWD (523.900 kroner). Da har du 220 hestekrefter fra en 2,5-liters motor og firehjulsdrift. S60 2.5 T AWD (526.900 kroner) har 210 hestekrefter og er litt større enn S40. Den er mykere og har mye mer plass og komfort enn S40.

BMW har en modell som heter 325 xi (548.700 kroner). Den har 218 hestekrefter og et avansert firehjulsdriftsystem (X-drive). Det er også en helt ny modell og bør være høyaktuell. Mercedes C280 4-matic (667.200 kroner) har 231 hestekrefter og koster mer enn de andre, men for de som søker optimal komfort istedet for optimale kjøreegenskaper er den en mulighet.

Konklusjon

Med en startpris på 582.800 kroner ligger ikke A4 DTM så veldig dårlig an. Den har det meste av snadder inkludert i prisen og vi hadde kun navigasjon som dyrt ekstrautstyr. Det koster faktisk 27.490 kroner. Ekstremt kostbart mener vi. 18-tommers felger, karbon, styling, seter og stæsj er standardutstyr. Bilen er fin å kjøre hvis man ser bort i fra fjæringskomfort, men sportsligheten, ytelsene, kjøreegenskapene og utseende trekker i høyeste grad opp. Alle bilene vi har omtalt, inkludert Audi, er en smule ukurrante på det norske markedet. Sedaner med bensinmotor og manuelt gir i denne prisklassen kan bli en utfordring å bli kvitt igjen, men de er morsomme å kjøre og det er mye personlig smak som bør avgjøre hvilken bil man velger.

Tekniske data for Audi A4 DTM finner du her.

Store bilder finner du her.