Konklusjon og konkurrenter

Som personbil hadde det vært tungt å skulle selge en bil som har fått klart mer moderne konkurrenter, men i pickupklassen er det andre ting som er vel så viktige.

Konklusjon og konkurrenter


Og selv om Mazdaen er litt utdatert på noen områder, stiller den som nevnt med god lastekapasitet og harmonisk motor for de som ikke har dårlig tid. Og den gode sidedørløsningen kan også få kunder til å tippe i retning Mazda B2500.

Pickupen starter 246.000 kroner, og testbilen hadde i tilegg fått montert aluminiumsfelger, skjermutbyggere, stigtrinn, radio/CD og trekk over lasteplanet. Særlig felger og skjermutbyggere er med på å gi B2500 et litt tøffere utseende.

Nissan King Cab og Nissan Navara
Nissan stiller sterkt med to pickuper i denne klassen, den tradisjonelle King Caben og den nye Navara som er basert på SUVen Pathfinder. Sistnevnte er sjefen i klassen med en 2,5-liters dieselmotor som yter 174 hestekrefter og med masse komfortutstyr å velge i. Prisen starter på 291.000 kroner.

Den tradisjonelle King Caben er også attraktiv med en sterk 2,5-liter som yter 133 hestekrefter. 3.000 kilo maksimal tilhengervekt gjør at det sikkert er greit med høyt dreiemoment, og denne motoren leverer klasseledende 304 Nm. Prisen starter på 254.000 kroner.

Mitsubishi L200
Til våren dukker nye L200 opp med en ny motor som vil matche King Cab. Den nye L200 vil også dukke opp i den populære formen med halvlang kabin, mens dagens enten leveres med kort kabin eller som firedørs. Med kort kabin begynner den på 222.000 kroner med en ikke alt for attraktiv 2,5-liter som leverer 115 hestekrefter men bare 240 Nm. Det er gode grunner til å vente med L200-kjøpet for den nye utgaven er på plass allerede i mai.

Den vil koste fra 250.000 kroner med en 2,5-liter som leverer 3 hestekrefter ekstra i forhold til King Cab, og tilfeldigvis slår den samme med 10 Nm i dreiemoment. Riktignok må man helt opp i 275.000 kroner for å få ABS-bremser, og flesker man til kan man få både automatgir og elektronisk stabilitetssystem på en firedørsversjon som koster fra 327.000 kroner.

Toyota Hilux

Nye Hilux kom ved juletider i fjor, og den har tatt et stort steg videre med god kjørekomfort og relativt gode kjøreegenskaper. En 2,5-liter leverer moderate 102 hestekrefter og 260 Nm, men motoren kan trimmes og det ryktes at en sterkere motor er på gang. Tross ikke alt for imponerende effekttall er den ikke noen sinke på samme måte som B2500. Hilux har fått betydelig økt nyttelast i forbindelse med modellskiftet, og også tilhengervekten er akseptabel med 2.550 kg. Hilux koster fra 239.000 kroner.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Mazda B2500 er moden for en etterfølger, og selv om den har noen fortrinn overfor konkurrentene mener vi det beste er enten å vente på den nye modellen, eller å velge en av konkurrentene. Nye Hilux imponerer, og Mitsubishi skal ha klønet mye hvis ikke nye L200 blir en bedre bil. Og storselgeren i klassen, Nissan King Cab, er med sin sterke motor et nødvendig alternativ å ha med i vurderingen.

Store bilder Mazda B2500.

Her finner du mer Mazda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder