Konklusjon og konkurrenter

Suzuki Swift 4x4 har mange sterke sider, deriblant firehjulsdrift, utstyrsnivå, pris, plass og design. Hvis målet er en firehjulsdrevet bil i 200.000-kroners-klassen, fremstår derfor Swift som det beste kjøpet man kan gjøre i dag.

Konklusjon og konkurrenter


Mange vil kanskje finne det overraskende at det faktisk finnes flere firehjulsdrevne biler å velge mellom i 200.000-kroners-klassen. Men det gjør det faktisk.

Tre av dem bærer faktisk samme logo som dagens testbil - nemlig Ignis, Ignis SUV og Jimny. Sistnevnte kom allerede i 1998 og er på mange måter en utdatert bil. Jimny har for eksempel bare to kollisjonsputer og fire sitteplasser - og er ikke spesielt vakker heller. Med en prislapp pålydende 200.000 kroner - det samme som Swift - er Jimny sjanseløs.

Suzuki Ignis og Ignis SUV

Suzuki Ignis kom i 2000, er ganske nøyaktig like stor som Jimny og har den samme 1,3-liters motoren (82 hk/110 Nm). Ignis, som koster 190.000 kroner, fremstår som langt mer moderne enn Jimny, men ble utdatert samme dag som Suzuki Ignis SUV ble introdusert i Norge. Ignis SUV, som kom i 2003, er nemlig større, mer moderne, sprekere, raskere og bedre utstyrt enn lillebror Ignis. Ignis SUV koster 200.000 kroner.

Subaru G3X Justy

Konklusjon og konkurrenter


Subaru G3X Justy er nøyaktig samme bil som Ignis SUV, mer har altså Subaru-emblemer i grill og rattnav. Blant de få forskjellene mellom de to bilene er at G3X Justy kan skilte med radio og tåkelykter, mens Suzuki i stedet har satset på alufelger. Subaruen koster 203.000 kroner.

Daihatsu Sirion, Terios og YRV

Inntil nylig fantes det også tre alternativer hos Daihatsu-forhandlerne; Sirion, Terios og YRV. De tre modellene er imidlertid ikke lenger aktuelle. Sirion har gått ut av produksjon, Terios er på vei ut og YRV markedsføres ikke lenger her i landet. I løpet av våren kommer imidlertid en helt ny Sirion, en modell vi selvsagt vil teste så snart den blir tilgjengelig.

Best blant firehjulstrekkerne

Konklusjon og konkurrenter


Hvis firehjulstrekk står høyt på agendaen er det i skrivende stund først og fremst Suzuki Ignis SUV/Subaru G3X Justy som utfordrer nye Swift. Vi var relativt positive til de to bilene da vi lot dem møte hverandre til duell høsten 2003, men etter å ha testet Swift er vi ikke i tvil om hvilken bil vi ville falt ned på. Swift fremstår ikke bare som mer moderne, stilig og tidsmessig. I tillegg er Swift bedre utstyrt og sikrere. Når motor og pris er identisk med Ignis SUV/G3X Justy, står derfor Swift frem som den mest attraktive firehjulsdrevne småbilen som selges i Norge i dag.

Mange forhjulsdrevne konkurrenter

Hvis vi kutter ut kravet til firehjulsdrift blir konkurransen selvsagt langt tøffere. Da møter vi nemlig på biler som Honda Jazz, nye Mitsubishi Colt, Skoda Fabia, Nissan Micra, nye Renault Clio, nye Toyota Yaris, Volkswagen Polo og en rekke andre.

Rundt 190.000 kroner

Konklusjon og konkurrenter


I utgangspunktet klarer Suzuki Swift seg bra også i møtet med forhjulsdrevne rivaler. Swift holder nemlig følge med de fleste både når det kommer til kjøreegenskaper, opplevd kvalitet, utstyrsnivå og passiv sikkerhet. Også prismessig er Swift konkurransedyktig. Storparten av småbilene koster mellom 175.000 og 200.000 kroner med tilsvarende motorisering som Swift, de fleste rundt 190.000 kroner.

Honda Jazz og Volkswagen Polo

Det er imidlertid én ting som ødelegger for Swift - det at den ikke kan leveres med ESP. Det er det heldigvis flere av konkurrentene som kan, deriblant Honda Jazz og Volkswagen Polo, som begge er blant våre favoritter i småbilklassen. Suzuki Swift vil selvsagt ta seg frem i mange glatte bakker der både Jazz og Polo må gi tapt. Men Jazz og Polo vil kunne redde deg den ene gangen du er like ved å miste kontrollen i en farlig situasjon.

ESP må på plass

Konklusjon og konkurrenter


Den dagen Swift får ESP, og vi regner som en selvfølge at den dagen vil komme, vil Swift være en av de mest attraktive småbilene du kan få kjøpt. Inntil ESP er på plass, kan imidlertid ikke Swift bli vår småbil-favoritt.

  • Du finner mer informasjon om pris, utstyr og tekniske data her.
  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Suzuki-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer