Konklusjon og konkurrenter

Det er flere som kniver om kundene i denne klassen, men Audi har et fortrinn med firehjulstrekk, og konkurrentene henger også etter med effekt.


Audi RS4 koster fra 1.319.400 kroner, kanskje ikke noe røverkjøp, men omtrent der resten av klassen også ligger.

Mercedes C55 AMG

Mercedes lager en kjempevariant av sin C-klasse. Den heter C55 AMG og vi har verken kjørt bilen eller sett den i virkeligheten. Hvor Mercedes oppbevarer disse bilene er ikke godt å si, men den eksisterer. Den har en 5,4-liters V8-motor med 367 hestekrefter og 510 newtonmeter. Altså mindre effekt og mer dreiemoment enn Audi. Det vi kan lese ut av det er at den koster mindre. 1.240.700 kroner trenger du for å hente ut denne bilen. Dette er likhet med Audi RS4 en sedan, men finnes ikke med firehjulsdrift.

BMW M3

Raceren til BMW er en gammel bil som mangler snaut 80 hestekrefter for matche RS4. Den finnes heller ikke som sedan og har heller ikke firehjulsdrift. Den har 343 hestekrefter ved 7.900 omdreininger, og skal jobbe hardt for å følge med en RS4 på veien. M3 derimot har fantastiske kjøreegenskaper, perfekt vekfordeling og en morofaktor som helt klart tukter RS4. Prismessig er den også en relativt gunstig. 958.000 kroner koster en M3. Det er verdt å merke seg at en ny M3 med V8-motor er på vei, og at det er en bil som mer vil tukte RS4, men den nye M3en vil dermed også koste mye mer enn dagens.

Porsche 911 Carrera 4S

Nok en glimrende sportsbil må nevnes, nemlig 911. Den finnes både med firehjulsdrift og automatgir, og er en herlig bil å kjøre. Porsche får til ting som ingen andre gjør. Selv med den skjeveste vektfordelingen som er mulig å få til blir dette gromt å kjøre. Kroner 1.350.000 må du ut med for en 911 med 355 hestekrefter, firehjulsdrift og manuell girkasse. Litt dyrere enn Audien, uten tilnærmet like mye plass.

Konklusjon

Audi forener en rekke egenskaper med sin RS4. Den er rask og rå og fungerer også som familiens eneste bil. Hvis man ikke har noen ekstreme preferanser på kjøreegenskaper klarer denne bilen alle oppgaver du utsetter den for. BMW og Porsche er mye mer sportslige, men BMW ville vi kanskje hoppet over, til tross for at den er prisgunstig, siden det kommer en ny om ikke lenge. Mercedes en er sikkert kul med så stor V8er, men vi kan ikke si noe bastant om den. Det må bli RS4 for allround og Porsche for de sportslige.

Tekniske data finner du her.
Store bilder finner du her.

Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder