Konklusjon og konkurrenter

Jaguar er nå i stand til å konkurrere med de beste tyskerne når det gjelder dynamiske egenskaper og opplevd kvalitet. Og har i tillegg greid å kultivere en spesiell egenart av britisk type - Jaguar på sitt beste.

Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter


Jaguar XK er noe for seg selv. Er man ute etter en snerten kupé i en million–pluss-klassen kan man stort sett se til Mercedes, BMW og Porsche, og hvorfor ikke Maserati, selv om den er mer vrien å få tak i.

Mercedes og BMW

En Porsche 911 Carrera er imidlertid en helt annen type bil, en rendyrket sportsvogn, mens Jaguaren byr på en viss grad av klasse og komfort. BMW 6-serie og Mercedes SL, eventuelt CLK nærmer seg mer. SL er imidlertid en kabriolet-kupé og CLK har mer beskjedne dimensjoner. En SL 350 med 245 hestekrefter (snart 272) - koster 1.218.000 kroner, en SL 500 med 306 hester (snart hele 388) har en prislapp på 1.688.300 kroner. Kupéene CLK 350 og 500 koster henholdsvis 848.500 og 1.109.000 kroner . Når det gjelder BMWs elegante 6-serie kan man vurdere en 630 iA som har svakere ytelser med sine 258 hestekrefter, men som kryper under millionen med 923.000 kroner. 650 Ci er derimot en god del sprekere med 367 hestekrefter, og koster 1.321.000 kroner. Felles for alle disse modellene er at man må regne med å måtte spytte i en god del mer for å matche Jaguars utstyrsnivå.

Velutstyrt

Konklusjon og konkurrenter


XK har en listepris på 1.245.400 kroner. Da er alt man egentlig trenger av utstyr inkludert - også bi-xenon hovedlys, navigasjonssystem, Jaguars lydsystem med MP3, parkeringssensorer bak, blåtann telefonsystem og automatisk to-soners klimaanlegg for å nevne noen. Vår testbil hadde i tillegg så og si komplett utstyrspakke med:

- Cruise Control med automatisk avstandsregulering
- Automatisk luftresirkulering
- Elektrisk foldbare sidespeil
- Jaguar Premium Surround Sound System
- Nøkkelfri adgang og start "Keyless entry"
- Parkeringssensorer foran
- Garasjedøråpner
- CATS fjæring (elektronisk aktivt hjuloppeng)
- 20 toms lettmetallfelger
- Interiørpaneler i aluminium
- "Luksus Sport" skinninteriør
- Aktive frontlys
- Metallic lakk

Total pris med dette utstyret: 1.385.000 kroner.

Bare Jaguar er Jaguar

Konklusjon og konkurrenter


Jaguaren med sin motor i 300-hesters klassen utgjør dermed på en måte en kategori helt på egen hånd. Det er grunn til å tro at bilen vil være en viktig byggesten i Jaguars merkevarebygging i en tid hvor merket har kommet på markedet med både stasjonsvogn og dieselmotor - til puristenes forferdelse. XK koster mye penger, og det man kjøper er ikke bare teknologi og kjøreglede men også en spesiell måte å uttrykke seg på sosialt. I denne klassen er nyanser viktige, og her er det som teller stil og eleganse, et hint av tradisjoner og samtidig mer enn et snev av sportslig innstilling. Jaguar fortsetter å være noe for seg selv. Noe spesielt.

Her finner du mer informasjon om Jaguar XK 4,2 V8 Coupé.

  • Store bilder finner du her.