Konklusjon og konkurrenter

Toyota RAV 2.2 D-4D X fremstår ikke som noe interessant kjøp. Vi hadde i stedet satset på lillebror - og ville spart 41.000 kroner i samme slengen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter


Hvis dette er den første testen av nye Toyota RAV4 du leser på DinSide, er det viktig at du er klar over at vi her tar utgangspunkt i en spesifikk motorisering. I tidligere tester har vi nemlig skrytt mye av RAV4, som etter vårt syn fremstår som det beste kjøpet i folke-SUV-klassen. Blant bilens mange sterke sider er de personbilaktige kjøreegenskapene, sportsligheten, den omfattende utstyrslisten, det rikholdige sikkerhetsutstyret og de smarte bakseteløsningene. Det lekre interiøret og den høye opplevde kvaliteten bidrar også i sterk grad til at RAV4 har blitt vår nye favoritt, på bekostning av Honda CR-V.

2.2 D-4D: 436.000 med navigasjon

image: Konklusjon og konkurrenter


Nye Toyota RAV4 er altså etter vårt syn et godt kjøp. Vi ville imidlertid ikke satset på den mest kostbare utgaven, som altså har en svak girkasse, en vanskelig kløtsj, en motor som ikke helt lever opp til de oppgitte 177 hestekreftene og skuffende bremseegenskaper.

Vi ville derfor i stedet satset på den mer moderate dieselmotoren, som yter 136 hestekrefter og 310 Nm. I Executive-utgave koster denne 415.000 kroner. Navigasjon koster 21.000 kroner som ekstrautstyr, og dermed ender man opp på 436.000 kroner for en bil som har et like høyt utstyrsnivå som RAV4 X. Riktignok må du klare deg uten forkrommede grillspiler, sotede sidevinduer og mørk frontlykt-innmat - til gjengjeld sparer du 41.000 kroner.

2.0 VVTi: 417.000 med navigasjon

image: Konklusjon og konkurrenter


Den som drømmer om automatgir, eller som rett og slett foretrekker bensinmotor, kan i stedet satset på den rimeligere RAV4 2.0 VVTi. Denne koster i 396.000 kroner i Executive-utførelse, 417.000 kroner med navigasjon. Vi stortrivdes med Toyotas bensinmotor under panseret i mars og opplevde motoren som mer en sprek nok for automatgirkassen, som koster rundt 16.000 kroner som ekstrautstyr.

BMW X3 2.0d: 482.000 kr

Den som går svanger med planer om en høy firehjulstrekker og som har økonomi til å vurdere en RAV4 2.2 D-4D X, skal imidlertid også være klar over BMW X3 2.0d. Denne er mye svakere utstyrt enn Toyotaen, leveres med kun to år nybilgaranti, er på grensen til ukomfortabel og koster hele 482.000 kroner. Årsaken til at bilen likevel bør vurderes av enkelte, er at den kan skilte med flotte og inspirerende kjøreegenskaper, et eksklusivt interiør og svært høy kvalitetsopplevelse.

Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi GLS

image: Konklusjon og konkurrenter


I tillegg må vi nevne en spennende nykommer, nemlig Hyundais nye Santa Fe. Vi har ennå ikke publisert test av den nye Hyundaien, men kan allerede nå avsløre at vi har mye pent å fortelle om bilen. Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi GLS kan først og fremst skilte med god plass. Bilen er hele 468 centimeter lang og 189 centimeter bred, noe som betyr at den er betydelig større enn biler som Toyota RAV4, BMW X3, Honda CR-V, Nissan X-Trail og Hyundai Santa Fe/Kia Sportage. Dieselmotoren yter 150 hestekrefter og 335 Nm og skal ifølge Hyundai evne å bringe bilen opp i 100 kilometer i timen i løpet av 11,6 sekunder. Nye Santa Fe kan også skilte med et bra utstyrsnivå.

Santa Fe: Fra 458.000 kr

Med utgangspunkt i overnevnte er prisen - 458.000 kroner, ikke avskrekkende. Mot et pristillegg på 8.000 kroner kan bilen også utstyres med en tredje seterad, slik at man totalt disponerer syv seter. Santa Fe kan også levere automatgirkasse i kombinasjon med dieselmotoren, noe som koster 19.000 kroner ekstra. Med syv seter, automatgir og skinnseter koster bilen 500.000 kroner, noe som ikke er en ublu pris for en så stor firehjulstrekker.

Konklusjon

image: Konklusjon og konkurrenter


Etter vårt syn er Toyota RAV4 per i dag den beste folke-SUVen på markedet. Både Honda CR-V og Nissan X-Trail er større, men sammenlignet med den nye Toyotaen fremstår de som gamle, ikke minst på interiørsiden.

Den som vurderer RAV4 bør imidlertid ikke satse på den mest eksklusive utgaven, men i stedet satse på ett av de mer moderate motoralternativene. Har du mulighet til å bevege seg opp mot og over 500.000 kroner bør du imidlertid ta deg en prøvetur med BMW X3 og en Hyundai Santa Fe før du eventuelt lander på nye Toyota RAV4.

 • Du finner mer informasjon om pris, utstyr og tekniske data her.
 • Store bilder finner du her.
 • Plass og komfort fikk behørig omtale første gang vi testet nye RAV4.
 • Her finner du mer Toyota-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!