Konklusjon og konkurrenter

Polo Cross er en morsom bil som det helt klart er plass til i den litt dyrere delen av småbilklassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter


Selv om de praktiske evnene ikke ligger høyt over andre biler i småbilklassen gir Polo Cross det lille ekstra som mange er ute etter. Og prisforskjellen til vanlig Polo er som nevnt fullt ut forsvarlig.

Mini-SUVer

Tvillingene Subaru G3X Justy og Suzuki Ignis Sport SUV koster begge rundt 200.000 kroner. De har firehjulsdrift, og har også styling med trekk fra SUV-klassen. De er imidlertid en god del mindre enn Polo Cross, og gir ikke samme kjørekomfort og sikkerhetsnivå som den forhjulsdrevne Poloen.

Hvis det er fremkommelighet som styrer bilvalget har Suzuki enda en modell med firehjulsdrift i Polo-klassen som heter Swift. Den ser mer ut som en ordinær småbil, men kjører bedre enn G3X og Ignis. Heller ikke den kommer med antiskrens (ESP), og leveres kun med bensinmotor. Prisen er den samme som Ignis, 200.000 kroner.

Den mest interessante konkurrenten er Citröen C3 1.4 HDi XTR til 219.000 kroner. Også den er velutstyrt, men mangler ESP. En 1,4-liters dieselmotor yter 70 hestekrefter som i Polo Cross og med nesten tilsvarende dreiemoment. Disse bilene vil oppleves som omtrent like uspreke, men Polo Cross har et lite overtak med marginalt mindre drivstofforbruk.

Konklusjon

image: Konklusjon og konkurrenter


Polo Cross er langt fra noe SUV-alternativ, men en morsom variant av en av klassens beste småbiler. Vi mener den tar hjem sammenlikningen mot C3 alene fordi den kan leveres med ESP, og også de andre bilene lider hardt unner fraværet av dette sikkerhetsutstyret.

Store bilder av Polo Cross.

Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!