Konklusjon og konkurrenter

For under 230.000 får man en godt utstyrt småbil med god plass og over gjennomsnittlig sprek motor for klassen. Ikke mange kan matche det.


Nissan Notes nærmeste konkurrent er Opel Meriva. Den er omtrent like stor, men vesentlig tyngre med sine 1300 kilo. Dermed gir 1,6-literen den markant dårligere ytelser, faktisk bruker den 13,3 sekunder på 0-100 km/t, 2,6 mer enn Nissan Note. Når Note i tillegg er livligere på veien, blir den vårt valg blant erkekonkurrentene, selv om Merriva nok har en smule mer fleksible seteløsninger.

Skoda Roomster

Skoda har nettopp lansert Roomster, en høyreist bil i samme kategori som Note. Roomster er imidlertid en del større og kommer på tross av mindre motorer til å bli dyrere enn Nissan Note. En annen litt mer perifer konkurrent er Ford Fusion, men denne byr ikke på samme plassforhold og romfølelse som Note. Den er også mindre prisgunstig enn vår testbil.

Går man litt ned i størrelse, finner vi plattformsøsken Renault Modus og den eneste i klassen med skyvedører, Peugeot 1007. Disse måler under 380 centimeter, men er likevel dyrere.

Hyundai Matrix

En annen konkurrent er Hyundai Matrix. Den er omtrent like prisgunstig som Note, men ble lansert så tidlig som i 2001. Derfor kan vi ikke anbefale å kjøpe denne fremfor Note som fremstår som en langt mer moderne bil.

Et godt valg


Etter å ha tatt en titt på konkurrentene, står vi igjen med Nissan Note som vår anbefaling. Med 1,6-liter bensin, et motorvalg vi anbefaler, begynner prisen på 205.600 og er greit utstyrt, men man må dessverre betale 4.500 kroner ekstra for elektronisk stabilitetskontroll (ESP). Kritikkverdig er det at ESP ikke er tilgjengelig overhodet på den aller billigste utstyrsvarianten, Visia Base, som kommer i kombinasjon med 1,4-liter bensin. Vi kan derfor ikke anbefale kjøp av denne versjonen. 228.600 kroner er prisen på Note Tekna 1,6 bensin, og det er gunstig med tanke på at den inneholder utstyr som ESP, CD-skifter med plass til seks CDer, sportsseter i delskinn, automatisk klimaanlegg og 16-tommers aluminiumsfelger.

Nissan Note tilbyr altså plassforhold og motor som er bedre enn mange kompaktklassebiler, men til en lavere pris. Nissan Note er derfor kort sagt mye bil for pengene.

  • Store bilder finner du her.
  • [Ugjyldig objekt (debatt)]