Konklusjon og konkurrenter

Jepp. Er du sær funker dette. Ny bil, billig kjøp og drift, akseptabel komfort og masse plass. Men det finnes også argumenter mot.

Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter


I denne journalistens familie hadde en Doblò funket fint; To voksne personer uten barn, ikke spesielt snobbete, men med aktive og plasskrevende hobbyer, samt motorsykler til å leve ut farts- og kjøresuget på.

For og mot

Lav pris og billig drift gir mer penger til viktigere sysler, mens nybilgaranti (teoretisk sett) sikrer problemfritt bilhold i flere år.
Motargumentene er svak aktiv og passiv sikkerhet i bilen (ikke ESP og bare tre stjerner i Euro NCAP krasjtest). Trygghetsfølelsen er nok på sitt laveste ved kjøring på tett trafikkerte og glatte vinterveier.

Konkurrentene

Direkte konkurrenter til Fiat Doblò vil være Citroën Berlingo, Renault Kangoo, Opel Combo og VW Caddy. Skoda har dessuten nettopp introdusert sin Praktik basert på Roomster (som er så ny at få har sett den på veien enda). Vær oppmerksom på at stort sett alle disse bilene har en ultrabillig bensinvariant i bunn av motorpaletten. Her forutsetter vi likevel en dieselmotor av samme kaliber som Doblos eller bedre.
Da må du opp 20.000 og vel så det for en bedre utstyr Berlingo. Renault Kangoo er tilsynelatende like prisgunstig, men stiller med svakere motor. Opel Combo er en annen nær konkurrent, men også den stiller med 10 prosent svakere dreiemoment. Skal du ha diesel på en VW Caddy må du over 30.000 opp i pris, men da får du til gjengjeld en langt kraftigere motor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tekniske data finner du her.

Store bilder finner du her.

Test av Fiat Doblò personbil fra 2001 finner du her.

Her finner du mer Fiat-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder