Konklusjon og konkurrenter

Syvseter-utgaven av Mitsubishi Outlander er per i dag den bilmodellen som gir deg mest for pengene i folke-SUV-klassen. Dermed blir den også vår nye favoritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Outlander er blant de største bilene i sin klasse og kan friste med syv seter. Den har svært gode og trygge kjøreegenskaper og velfungerende firehjulsdrift, noe som gir god fremkommelighet. I tillegg er den komfortabel, rask, velutstyrt, svært godt garantert og - ikke minst - rimelig. 410.000 kroner for en så stor syvseters firehjulstrekker med en kraftig dieselmotor, skinnseter og mange andre godsaker er nemlig en svært konkurransedyktig pris.

Honda CR-V og Toyota RAV4

Konklusjon og konkurrenter

De to tøffeste Outlander-konkurrentene er nye Honda CR-V (2.2 i-CTDi Executive: 443.000 kr) og
nesten-nye Toyota RAV4 (2.2 D-4D Executive DPF: 393.000 kr). Begge disse bilene kan skilte med høyere kvalitetsopplevelse enn Outlander. CR-V er enda bedre utstyrt enn Outlander og kan blant annat friste med navigasjon, glasstak, parkeringssensorer, alarm og regnsensor - mens RAV4 har en lavere pris. Men begge er mindre, ikke minst RAV4. Ingen av dem er merkbart raskere enn Outlander, ingen av dem kan skilte med like trygge og stabile kjøreegenskaper, ingen av dem kan leveres med syv seter og ingen av dem leveres med fem år nybilgaranti. Derfor fremstår Outlander som det beste kjøpet for deg som ønsker mest mulig bil for pengene.

Ikke gode nok

Hva med Ford Maverick, Hyundai Tucson, Kia Sportage, Nissan X-Trail, Subaru Forester og Suzuki Grand Vitara? Samtlige kjennetegnes ved at de har svakheter som gjør at de ikke når opp til overnevnte trio.

Captiva og Santa Fe

Hva med Chevrolet Captiva og Hyundai Santa Fe? De er jo også store syvsetere. Ja, men de har startpriser på henholdsvis 460.000 og 486.000 kroner. Med tilsvarende utstyrsnivå som Outlander er de overhodet ikke konkurransedyktige på pris.

X3 og Freelander

BMW X3 og nye Land Rover Freelander da? Flotte biler, men de befinner seg i en annen klasse - premiumklassen. Startpriser på henholdsvis 493.000 og 460.000 kroner sørger for at de ikke kan konkurrere med Outlander.

Opel Antara

Konklusjon og konkurrenter


Men hva med Opel Antara, da? Denne bilen har vi foreløpig ikke testet. Vi vet imidlertid at den kun kan leveres som femseter og starter på 442.000 kroner. Vi gleder oss til å teste Antara, men tviler på at den kan utfordre Outlander på sistnevntes hjemmebane.

Skoda Octavia Scout

Nykommer Skoda Octavia Scout, da? Ja, med samme motor som Outlander, høy komfort, brukbart utstyrsnivå og prislapp pålydende 369.000 kroner fremstår Scout som en interessant outsider. Men heller ikke Scout kan leveres med syv seter og bakseteplassen er svakere enn i Outlander.

Konklusjon

Hvis du er på jakt etter en folke-SUV med mest mulig plass og syv seter, fremstår Outlander som det beste kjøpet du for tiden kan gjøre. Hvis plass står lavere på agendaen, er Honda CR-V og Toyota RAV4 svært gode alternativer. Vær også klar over at Outlander-søsknene Citroën C-Crosser og Peugeot 4007 vil være på plass i løpet av året.

  • Du finner mer informasjon om pris, utstyr og tekniske data her.
  • Store eksteriørbilder finner du her.
  • Store interiørbilder finner du her.
  • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder