Konklusjon og konkurrenter

Det er alltid litt vanskelig å plassere Peugeot 407 SW i en konkurrentsammenlikning, men motoren og dens fine ytelser gjør det litt lettere.

For hvis fokus er for eksempel langturkomfort og ikke fullt så mye plass er 407 SW 2.2 HDi en spennende bil med, og med et betydelig motorforsprang til de fleste.

407 SW med 170 hesters dieselmotor kommer i utstyrsnivå ST Sport til 423.000 kroner. En toliters 407 med 136 hestekrefter koster med samme utstyrsnivå rett over 350.000 kroner, og er vel egentlig den vanskeligste konkurrenten. Denne kan også leveres med automatgir til rett under 400.000 kroner.

Klassen

Det er to biler som likner litt på 407 SW, Opel Signum og Renault Vel Satis. Ingen av disse står på de norske importørenes prisliste, og 407 SW må dermed finne seg i å bli målt mot vanlige stasjonsvogner. Mot stasjonsvognene sliter Peugeoten med moderat plass til bagasje, men bakseteplass og komfort er på høyden eller bedre.

Konklusjon og konkurrenter


Den kanskje nærmeste konkurrenten er Volkswagen Passat med en toliters motor som også yter 170 hestekrefter men har litt lavere dreiemoment. Denne koster fra 385.000 kroner, men er litt magrere utstyrt. Prisforskjellen i praksis er i underkant av 30.000 kroner. Passaten er også en komfortabel bil, men akkurat med denne motoren er ytelsene når det gjelder støynivå og vibrasjoner dårligere enn Peugeoten.

En annen attraktiv konkurrent er Avensis med en 177-hesters versjon av Toyotas 2,2-liters dieselmotor. Og selv om Toyotaens dieselmotor har vært en av klassens mest imponerende med 400 Nm og moderat støynivå, har 407 SW et lite overtak når det gjelder motorkomfort. Prisforskjellen er omtrent som for Passaten, Avensis koster med denne motoren fra 397.000 kroner. Avensis med den store dieselmotoren leveres kun i ett utstyrsnivå, og er bedre utstyrt enn 407 SW med blant annet skinnseter og xenon-lys.

Også BMW 320d (toliter, 163 hestekrefter) og Audi A4 (toliter 170, hestekrefter) ligger rundt 400.000 kroner i startpris, og kan for en gangs skyld unngå kommentarer om moderat bagasjeplass. Disse vil begge kreve en del ekstrautstyr, og vil ikke bli spesielt billige i forhold til Peugeoten.

Andre konkurrenter har enten for svake motorer for å komme i betraktning, eller de må opp i V6-klassen for å få til samme ytelser og blir dermed alt for dyre.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Hvis komfort er ledestjernen bør 407 SW 2.2 HDi prøvekjøres før beslutninger tas i denne klassen, men er plass eller pris viktig er det ikke tvil om at Passaten er spesielt sterkere på plass og Avensis er sterkere på pris.

  • Store bilder av Peugeot 407 SW 2.2 HDi.
  • Mer om plass og komfort kan du lese i denne testen av Peugeot 407 SW 1.6 HDi.
  • Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder