Konklusjon og konkurrenter

Det finnes massevis med herlige biler i denne klassen. En rekke produsenter tilbyr svært eksklusive modeller med rundt 500 hestekrefter.

Aston Martin DB9, Jaguar XKR, Bentley Continental GTC og BMW M6, i tillegg til Mercedes, kan stille med kabrioleter og roadstere i denne klassen. Maserati GranTurismo og 911 Turbo må vi vente litt på i kabrioletutførelse. I tillegg finnes det et knippe sportsbiler med midtmontert motor som må sies å være i et noe annet kaliber enn testbilen. Det vil for eksempel dreie seg om Ferrari F430, Lamborghini Gallardo og Audi R8. Porsche er nok også i grenseland for hva som kan sammenlignes med SL 55, men 911 Turbo kabriolet er ikke langt unna og vil nok være et alternativ for de som skal handle. Det samme gjelder BMW M6 kabriolet.

Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter

Vi velger å ikke lage noen voldsom sammenligning av disse bilene siden vi regner med at det finnes en lang rekke irrasjonelle og personlige grunner for velge det ene fremfor noe annet, men noen rasjonelle ting å ta hensyn til er det. Prisintervallet spenner fra snaue to til litt over tre millioner. Vi regner med at dette har en viss betydning for hvilken bil som velges.
Det samme er girkasseutvalg som spenner fra manuelt gir, via sekvensielt til automat. BMW M6 kommer kun med sekvensielt gir med 11 kjøreprogrammer. Dette kan virke forvirrende å bruke. SL 55 leveres kun med automat og det passer bilen bra. Ellers er det veldig "normalt" med automatgir i klassen. De som vil ha firehjulsdrift har også en del å velge i blant. Både Lamborghini, Audi, Bentley og Porsche har slått seg på den bølgen.

Konklusjon

Dette er en stor bilopplevelse, men en oppstartspris på 2.282.800 holder de fleste på en trygg avstand fra bilhimmelen. Effekt, fartsfølelse, lyd og den generelle høye stemningen vi oppnådde med SL 55 har satt permanente spor etter seg. Til tross for et voldsomt bensinforbruk og dårlig samvittighet for jordas tilstand glemmer man faktisk det et øyeblikk. Dette er en bil du har lyst til å kjøre mer og mer, jo flere timer du tilbringer bak rattet.

Utstyr priser og data finner du her.