Konklusjon og konkurrenter

Nye Audi A5 er en meget vellykket bil som burde ha alle forutsetninger for å bite godt fra seg i kampen om kupékundene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje klarer den til og med å lokke til seg folk som vanligvis ikke ville kjøpt biler med denne litt upraktiske karosseriløsningen. De som fortsatt har behov for litt bedre hverdagsegenskaper, kan glede seg til neste A4 som baseres på samme plattform som A5. Den vil trolig inneha mange av de samme kvalitetene som vår testbil, i tillegg til å ha færre av svakhetene.

Men sjarmen med en kupé kan ingen bestride, og er det todørs man vil ha, er A5 et meget godt alternativ. Den har imidlertid et par tøffe konkurrenter og dem skal vi ta en titt på nå.

BMW 3-serie

image: Konklusjon og konkurrenter


BMW 3-serie er den nærmeste rivalen og en hard nøtt for Audis nye håp. En 330d koster fra 611.000 kroner og er med det en god del billigere enn A5 3,0 TDI. Dersom du skal ha firehjulsdrift på BMW’en, må du ut med nesten 60.000 kroner ekstra, men 3-serie er likevel fortsatt billigere.

Når det kommer til egenskaper, blir det et prioriteringsspørsmål hvilken man velger. På ren kjøreglede holder vi fortsatt en liten knapp på BMW 3-serie. Også når det kommer til romslighet i kupeen slår 3-serie Coupé A5. På områdene komfort, motor og interiør biter imidlertid A5 godt fra seg.

Mercedes-Benz CLK

Mercedesen er i dette selskapet ganske foreldet og en ny generasjon basert på nye C-klasse er ventet på markedet innen to år. Dersom kommende CLK blir like mye bedre som C-klasse ble i generasjonsskiftet, er det god grunn til å bli sittende litt lenger på gjerdet, eller eventuelt se seg om etter andre alternativer. Men bevares, CLK er fortsatt en bra bil og spesielt komforten er fortsatt i høyeste grad konkurransedyktig.

CLK 320 CDI koster fra 673.000 kroner, men kan ikke leveres med firehjulsdrift.

Få, men tøffe konkurrenter

image: Konklusjon og konkurrenter


Når det kommer til dieselkupeer med lignende fartsressurser, har Audi A5 egentlig ikke flere direkte konkurrenter. Disse to er imidlertid ganske tøffe, og vi anbefaler potensielle kjøpere med sportslige ambisjoner å ta en nærmere titt spesielt på BMW 330d Coupé.

A5 finnes også med en rekke andre motoriseringer, men dersom du har råd til 3,0-literen, er den i våre øyne det beste alternativet og dessuten inngangsbilletten til firehjulsdrift. Den bensindrevne 3,2-literen som er neste trinn på stigen gir faktisk svakere fartsressurser og koster også betydelig mer. Nei, gå for diesel og nyt bilen som tar Audi enda et steg videre i kampen om premium-kundene.

  • Store bilder finner du her.
  • Store nattebilder kan du se her.
  • Priser, utstyr og tekniske data.

  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!