Konklusjon og konkurrenter

Det er mot Passat krigen står, og vil du ha stasjonsvogn med automat og diesel har du ikke så alt for mange andre alternativer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er dieselmotorenes voldsomme dreiemoment som gjør det vanskelig å bygge automatgirkasser, og også dieselmotorens effektkarakteristikk er en utfordring. Det er kun Alfa Romeo som stiller med femtrinns automat i denne klassen, resten har valgt sekstrinnskasser.

Passat

Hovedkonkurrenten Passat utstyrt med den spesielle og effektive DSG-girkassen starter på 372.000 kroner i Trendline-utførelse. Billigste Mondeo er Trend til 346.000 kroner, og Ford har dermed et godt prisovertak i klassen automat og diesel.

image: Konklusjon og konkurrenter


Toliteren i Passat yter 140 hestekrefter og 320 Nm, og det er nok til at den er sekundet raskere på akselerasjonsøvelsen og har litt høyere toppfart. Passaten gir fortsatt et bedre inntrykk når det kommer til finish, men kan ikke levere samme komfort og kjøreglede som Mondeo.

Vectra

Når det gjelder diesel og automat er det kun en bil til som kan sees på som en direkte konkurrent, nemlig Opel Vectra. Den koster fra 378.000 kroner, og er regjerende plassmester i klassen med spesielt romslig baksete.

En fin 1,9-liter med gode ytelser gjør Vectraen interessant, 150 hestekrefter og 320 Nm passerer den mellom Passat og Mondeo når det gjelder akselerasjon, og skulle du ta den med ned til Tyskland vil den kunne levere toppfart på 208 km/t, 5 km/t høyere enn Passaten. Innvendig oppleves ikke Vectra like frisk som Mondeo og Passat, og finishen er hakket under Mondeo.

Vil ha diesel og automat

Den attraktive kombinasjonen av diesel og automat er som nevnt ikke alt for utbredt, det er faktisk kun Alfa Romeo 159 Sportwagon, Saab 9-3 SportCombi, Peugeot 407 SW og Citroën C5 som leveres med denne kombinasjonen i vanlige mellomklassebiler. De tre førstnevnte er betydelig mindre enn Mondeo, og ingen av dem er spesielt prisgunstig. Også Citroën C5 som kunne ha konkurrert i størrelse er uinteressant på grunn av stiv pris; den begynner på 417.000 kroner.

Konklusjon

image: Konklusjon og konkurrenter


Mondeo imponerer også i denne spesielle konfigurasjonen, der den faktisk har et enda større prisovertak på erkerivalen Passat. Vi mener Mondeo er det beste valget hvis du er ute etter diesel og automat i mellomklassen.

 • Store bilder av Ford Mondeo stasjonsvogn.

 • Mer om plass og komfort finner du i denne testen.

  Her finner du mer Ford-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!