Konklusjon og konkurrenter

Med mye penger tilgjengelig har man muligheter de fleste bare kan drømme om. Her er en lite oversikt over det ypperste man kan skaffe av luksus på fire hjul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biler i denne klassen har bensinmotor. Det er ingen vei utenom. Alle merker og modeller med konkurrenter til CL63 opererer med alt fra V8 til V12. Vi tar ikke med supersportsbiler, selv om det finnes slike i den samme prisklassen. Vi holder oss til litt komfortable og sportslige kupéer med fartsambisjoner og komfort nok til å krysse hele Europa i et jafs. I alfabetisk rekkefølge kan vi nevne Aston Martin DB9, Bentley Continental GT, BMW M6, Ferrari 599 GTB Fiorano og Ferrari 612 Scaglietti, Maserati GranTurismo, diverse Mercedeser og kanskje til og med en Porsche hvis vi strekker strikken langt.

Mercedes CL63 AMG legger seg her soleklart i den komfortable enden. Vi har ikke kjørt alle disse bilene, men vi tror at det er få som kan hamle opp med Mercedes på komfort.

image: Konklusjon og konkurrenter

Siden flere av dem ikke markedsføres i Norge i særlig grad, innbiller vi oss også at bilen er
enkel å eie i Norge. Vi trengte for eksempel litt assistanse med vår testbil, og i Oslo finner man verksted for både SLR, AMG og Maybach. Meget smidig kontra mer eksotiske merker som kanskje må på lange reiser for å bli fikset.

Konklusjon

Det koster ekstremt mye penger, og du bør soleklart kalles en god skattebetaler hvis du anskaffer en slik bil. Du burde rett og slett fått en personlig hilsen fra finansministeren siden du samtidig med at skiltene blir skrudd på betaler statskassa 1.144.435 kroner. Totalprisen for vår bil er 2.640.900 kroner med ekstrautstyr. Det er svært kostbart for å si det mildt. I vårt nærmeste naboland koster en CL63 AMG ganske nøyaktig én million mindre enn i Norge.

Til slutt skal kan vi nevne at enhver bil i denne klassen har sine sider, men vi ville like gjerne kjørt CL63. Det er gromt!

Data og detaljer om bilen finner du her.

Store bilder finner du her.