Konklusjon og konkurrenter

Peugeot 207 SW er større og romsligere enn vanlige småbiler. Men både Renault Clio og Skoda Fabia blir tøffe stasjonsvogn-konkurrenter om kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per i dag har Peugeot 207 SW ingen direkte konkurrenter. Men de er like om hjørnet. Skoda Fabia og Renault Clio kommer begge like over nyttår og har, i alle fall på papiret, bedre plassforhold enn hovedrolleinnehaveren i denne testen. Fabia er i utgangspunktet en langt rommeligere bil enn 207 og med en totallengde på 424 centimeter, åtte mer enn 207 SW, har den en lastekapasitet på hele 480 liter. Også bakseteplassen i denne bilen blir trolig bedre.

Ingen plassfordel

Renault Clio legger seg midt i mellom Fabia og 207 SW når det gjelder størrelse og er i utgangspunktet en ganske jevnbyrdig konkurrent til 207. Vi skal ikke felle noen dom over noen av disse bilene før vi har kjørt dem gjennom våre testprosedyrer, men det er allerede nå klart at 207 SW neppe kommer til å ha noen plassfordel i forhold til disse.

Andre styrker

image: Konklusjon og konkurrenter
image: Konklusjon og konkurrenter


Men 207 imponerer på andre områder som kjøreegenskaper, motorer og kvalitetsinntrykk. Enkelte vil nok også sette pris på den særegne designen og muligheten for det digre glasstaket. Men for de som er ute etter mest mulig plass for pengene, anbefaler vi å vente til Skodas og Renaults modeller er på plass.

Mye for pengene, men…

Selv om 207 SW per i dag ikke har noen direkte konkurrenter, vil nok mange vurdere den opp mot både vanlige småbiler og kompaktklassebiler. Uansett vil 207 SW komme relativt godt ut av det. For drøyt 250.000 kroner får man altså en godt utstyr, rimelig sprek og gjerrig liten stasjonsvogn. Det er mye bil for pengene, men veien opp til kompaktklassen er kort. For likt antall kroner får man nemlig en rimelig bra utstyrt og likt motorisert Ford Focus, riktignok med dårligere lastekapasitet.

Mellom to stoler

Slik står 207 SW med dieselmotor i fare for å falle litt mellom to stoler. Det er en bra bil, men andre kan trolig (snart) tilby mer plass for pengene, og prisforskjellen opp til kompaktklassen er farlig liten dersom man strengt tatt ikke trenger den ekstra lastekapasiteten. Sant, og litt synd, for 207 SW er sjarmerende på en litt triviell måte.

  • Store bilder finner du her.
  • Tekniske data, utstyr og priser finner du her.
  • Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!