Konklusjon og konkurrenter

Fiat er nesten alene om å tilby så mye dieselkrefter i småbilklassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiat har ikke satset på en rendyrket dieselracer med sin sterkeste ordinære Grande Punto-utgave. Likevel er det få som holder følge. På papiret er det kun dyre og særegne Mercedes-Benz A-klasse av dieselbiler under kompaktklassen som holder følge.

Mercedes-Benz A-klasse

A 200 CDI er imidlertid betydelig kortere enn Grande Punto. Men høyden og ikke minst bredden er større slik at plassforholdene likevel blir sammenlignbare. Det er først og fremst prisen som gjør at denne bilen trolig blir uaktuell for de fleste. Nesten 50.000 kroner er differansen til ”vår” Grande Punto Dessuten er det sportslige preget kraftig nedtonet hos Mercedes, i kontrast til hva tilfellet er med vår testbil. Disse bilene appellerer til såpass forskjellige kundegrupper at de i realiteten neppe er konkurrenter.

image: Konklusjon og konkurrenter


Så hvilket sportslige dieselsmåbiler finnes det egentlig på markedet? Vel, etter at Skoda Fabia RS forsvant da nye Fabia ble lansert, står vi igjen med et par biler, begge med mindre motor enn Grande Punto.

Mini Cooper D

Den sportsligste og morsomste av disse er Mini Cooper D. Egentlig er denne for liten for småbilklassen, men siden alternativene er såpass få, mener vi at denne er interessant å se nærmere på. Plassforholdene er klart dårligere, men kjøregleden desto større. Dette er valget for de som egentlig har mest lyst på sportsbil. Prismessig kommer Cooper D også godt ut av det med en minstesum på 222.000 kroner, riktignok med et betydelig lavere utstyrsnivå. Takket være lav vekt sørger 1,6-literen med 110 hestekrefter for at den lille retrobilen klarer 0-100 akkurat under 10 sekunder og er dermed nesten like rask som dagens testkandidat.

Peugeot 207 GT HDi

image: Konklusjon og konkurrenter


Samme motor i et mer sammenlignbart karosseri finner vi i Peugeot 207 GT HDi. 0-100 går her på 10,1 sekunder og kjøreegenskapene er et lite hakk vassere enn i Grande Punto uten at det går på bekostning av komforten. Med en sportslig og relativt omfattende utstyrspakke koster denne ca 10.000 kroner mindre enn Grande Punto 1,9 Multijet.

Konklusjon

Søker du mye motor blant de tradisjonelle småbilene er Grande Punto altså ditt eneste alternativ. Er du bare ute etter dieselmoro og ikke så avhengig av plass, anbefaler vi Mini Cooper D. Peugeot 207 er vel så morsom som Grande Punto på veien, men har litt for svak motor. Til gjengjeld er den litt billigere og egentlig rask nok. Valget er ditt.

Vi har for øvrig omtalt komfort og plassforhold i vår første test av Grande Punto. Det eneste som er annerledes med tredørsutgaven er et litt mer kronglete innsteg til baksetet.

  • Pris, utstyr og tekniske data finner du her.
  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Fiat-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!