Konklusjon og konkurrenter

For 240.000 kroner får du en velutstyrt, romslig og svært gjerrig stasjonsvogn med 5+2 års nybilgaranti.

Publisert
Sist oppdatert

Det faktum som fremkommer i ingressen gjør det svært vanskelig å argumentere mot cee’d Sporty Wagon fra et fornuftig og praktisk ståsted. Cee’d er en bra bil med få og lite alvorlig mangler. Den er kanskje ikke valget for entusiastene, men for normalt bilinteressert mennesker med behov for å frakte seg selv, unger og bagasje rundt på en trygg og billig måte er cee’d Sporty Wagon et godt valg. La oss kikke kjapt på konkurrentene for å få en følelse av hvor landet ligger.

Volkswagen Golf

Den kanskje mest opplagte konkurrenten finner vi i selve klassesymbolet Volkswagen Golf. Billigste versjon av denne koster fra 240.000 kroner, altså det samme som vår testbil. Ulempen er imidlertid et langt dårligere utstyrsnivå. Tilsvarende utstyrt havner man fort et par titusener over Kia-prisene med en Golf stasjonsvogn.

Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter


Motoren er da en 1,6-liters bensinmaskin på 102 hester. Skal du ha diesel er startprisen 248.000 kroner, også det med laveste utstyrsnivå. Tilsvarende Sporty Wagon koster 225.000 kroner og er godt utstyrt allerede i basisutgave. Til Volkswagens fordel taler en sterkere, men også langt mer ukultivert motor. Totalt sett holder vi Golf stasjonsvogn som en litt bedre bil, men Kia er billigere og har overlegen garanti, uten å være akterutseilt når det kommer til egenskaper.

Ford Focus

Med tilsvarende motor koster Ford Focus 246.000 kroner. Men heller ikke Ford kan tilby like mye utstyr for pengene som Kia. Focus er imidlertid en bra bil og bør ikke glemmes i denne sammenhengen. Men etter vårt syn gir den ikke like mye bil for pengene som Sporty Wagon.

Renault Megane

Renault Megane har faktisk en lavere startpris enn Sporty Wagon, men motoren er litt svakere og utstyrsnivået dårlig. I praksis legger Megane seg med en sterkere 105-hesters dieselmotor på omtrent samme nivå som Ford. Megane begynner å bli en gammel bil og det er først og fremst komforten som taler for denne.

Opel Astra

Heller ikke Astra klarer å matche pris- og utstyrsnivået til Kia. Med en jevnsterk 1,3-liters dieselmotor er den en ganske direkte konkurrent, men Kia kommer i våre øyne seirende ut når det er snakk om valuta for pengene.

Konklusjon

Kia cee’d Sporty Wagon imponerer med gunstige priser, mye utstyr og en revolusjonerende nybilgaranti. Når bilen i seg selv i tillegg følger opp, er den svært vanskelig å komme unna. Den gir deg rett og slett mye igjen for salgssummen. Cee’d Sporty Wagon er kanskje ikke den beste bilen i klassen, men den er trolig det beste kjøpet for svært mange.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du en oversikt over pris, utstyr og ytelser
 • Her finner du mer Kia-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer