Konklusjon og konkurrenter

Småbilklassen flommer over av konkurrenter. Mazda 2 fortjener å sammenlignes med de beste, ikke minst på grunn av gode priser.

Publisert
Sist oppdatert
Som et alternativ blant de aller billigste småbilene med brukbar motor og utstyrsnivå, klarer den seg meget bra.


Småbilklassen blir stadig mer spennende og konkurrentene står i kø for Mazdas håpefulle. Vi syns Mazda fortjener og tåler en sammenligning med de aller tøffeste, først og fremst takket være en spenstig design, god komfort og relativt morsomme kjøreegenskaper.

Ikke mest påkostet

Men konkurransen er hard og Mazda faller litt igjennom når det kommer til opplevd kvalitet sammenlignet med de beste som for eksempel Peugeot 207 og Fiat Grande Punto. Disse oppleves rett og slett som større, hvilket de er, og mer påkostede biler.

170.000 kroner

Konklusjon og konkurrenter


Vår testbil hadde minste motor og nest laveste utstyrsnivå. Prisen starter med denne konfigurasjonen på 170.000 kroner og vi skal nøye oss med å ta for oss den delen av klassen som ligger omtrent i dette prisleiet. Det innskrenker mulighetene noe, men få konkurrenter faller helt av lasset av den grunn. Dette er nemlig omtrent hvor innsteget til klassen begynner.

Mitsubishi Colt

Dersom du ser etter en så rimelig småbil som mulig, kommer du ikke utenom Mitsubishi Colt. Dette er en bra småbil med meget gode plassforhold og fem års garanti. Minste motor er en 1,1-liter på 75 hestekrefter. På tross av lavere slagvolum, skal den faktisk klare 0-100-sprinten raskere enn vår testkandidat; 13,2 sekunder. Det meste oppsiktsvekkende er imidlertid prisen som starter på 143.000 kroner for femdørsvarianten. Da er utstyrsnivået imidlertid ganske beskjedent. Men for 172.000 kroner får du en bil som er bedre utstyrt enn Mazda 2 til 170.000. Med større motor, 1,3 liter med 95 hester, stiger prisen til 180.000 kroner.

Fiat Grande Punto

Konklusjon og konkurrenter


Italienere er gode på småbiler og Fiat Grande Punto er en hard nøtt for Mazda. Tilsvarende utstyrt og motorisert koster Grande Punto 9.000 kroner mer enn vår testede Mazda 2. Grande Punto fremstår imidlertid som en litt mer påkostet og større bil.

Peugeot 207

Det samme gjelder kanskje i enda større grad Peugeot 207, som koster 183.000 kroner med sammenlignbart utstyrsnivå. Ytelsene blir imidlertid dårligere med en jevnsterk motor. 207s vekttillegg i forhold til Mazda 2 nærmer seg nemlig faretruende 200 kilo. 207 er også rimelig trang i baksetet.

Opel Corsa

Opel Corsa stiller til start med en 1,2-liters motor på 80 hestekrefter. Prisen for en relevant modell i denne sammenhengen ligger på 175.000 kroner, bare 5.000 kroner over Mazda 2. Corsa er en tøff utfordrer med på papiret jevnbyrdige kraftressurser. Høyere dreiemoment og 100 kilo mindre vekt gjør nok likevel at Mazda 2 oppleves som sprekere i de fleste situasjoner.

Skoda Fabia og Volkswagen Polo

Konklusjon og konkurrenter


Konsernsøsknene Skoda Fabia og Volkswagen Polo bør heller ikke glemmes. Spesielt førstnevnte er et gunstig kjøp. For 161.000 kroner får du en moderne og godt utstyrt bil med en 1,2-liter på 70 hestekrefter. Polo på sin side er mer utdatert og mindre prisgunstig. Den mest aktuelle modellen koster fra 186.000 kroner.

Toyota Yaris

Toyota Yaris er den siste konkurrenten vi gir en gjennomgang her. Med sprekere motor er den imidlertid nesten 20.000 kroner dyrere og utgår dersom målet er å skaffe seg billigst mulig småbil. Yaris finnes også med en mindre motor, men den sparer deg bare for drøyt 8.000 kroner og er rett og slett i minste laget for denne bilen.

Outsidere

I tillegg finnes en lang rekke biler som Renault Clio, Suzuki Swift, Ford Fiesta, Nissan Micra, Kia Rio, Citroën C3, Honda Jazz og Subaru Justy, men disse er mindre aktuelle som konkurrenter av ulike årsaker. Modeller som spesielt Renault Clio og Suzuki Swift kan imidlertid være aktuelle for mange, og i så fall anbefaler vi å ta en titt på de respektive testene av disse.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Mazda 2 er et spennende innslag i småbilklassen. Den er kanskje ikke den beste bilen i klassen, men de gunstige prisene gjør den vanskelig å forbigå. Som et alternativ blant de aller billigste småbilene med brukbar motor og utstyrsnivå, klarer den seg meget bra. Konkurransen er imidlertid svært hard og spesielt biler som Opel Corsa, Skoda Fabia og Mitsubishi Colt bør vurderes. Det hele avhenger imidlertid mye av prioriteringer. Mazda 2 oppleves på mange måter som en mindre og enklere bil enn disse, men har en tilstrekkelig motor og rimelig morsomme kjøreegenskaper med fin komfort. Den er dermed et godt alternativ og aldri noe dumt kjøp, men ganske mange forutsetninger skal klaffe før den blir noe opplagt førstevalg.

 • Store bilder ser du her.
 • Spesifikasjoner finner du her.
 • Her finner du mer Mazda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer