Konklusjon og konkurrenter. Video.

Særlig Porsche 911 og Corvette C6, hver på sin måte, kan anses som gode, sportslige alternativer til V8 Vantage.

Aston Martin-navnet er ikke lenger nok nå som bilene produseres i - relativt - stort antall. Den britiske produsenten må nå finne seg å bli holdt opp mot konkurrentene også etter rasjonelle kriterier.

”Vår” V8 Vantage koster i utgangspunktet 1.824.000 kroner, men det er fort gjort å legge på noen titusener ekstra i tilleggsutstyr, eksempelvis navigasjon, premium audiosystem, fartsholder – samt en del overflødigheter om man ønsker det.

Det er mulig å finne sportsbiler med like gode eller bedre ytelser - til en lavere pris.

Corvette

Konklusjon og konkurrenter. Video.
Konklusjon og konkurrenter. Video.

I så måte er Aston-killeren utvilsomt Corvette C6 Z06.
Den koster 1.665.000 kroner og har nærmest supersport-ytelser med sin syv-liters V8-motor på 505 hester. Den akselererer fra 0 til 100 på godt under 5 sekunder og fyker uten problemer over 300 km/t. Er man ute etter maksimale ytelser innenfor budsjettrammen ”under to millioner” fremstår Corvetten som et klart bedre kjøp. Men bilen er langt fra så balansert, raffinert og eksklusiv som en Aston Martin. Corvetten er intet annet enn en rå sportsbil. Vi vil tro at de to kundegruppene i bunn og grunn er ulike.

Det samme gjelder i en viss grad når vi vurderer Porsche.

Carrera S

En Porsche 911 Carrera S koster 1,4 millioner og akselererer to tideler raskere fra 0 til 100 til tross for lavere effekt og dreiemoment. Aston er imidlertid også her mer raffinert og har en høyere grad av utstråling. Porsche inngår mindre kompromisser når det gjelder det sportslige. Noen vil også peke på at den har fordelen å ha et slags baksete. Boksersekseren til tyskeren er mer effektiv og gir altså den noe lettere og mer resolutt sportslige tyskeren noe bedre ytelser.

Utstråling

Konklusjon og konkurrenter. Video.


Rasjonelt sett bør man dermed selvsagt velge Porschen til over 200.000 mindre – men er kjøp av denne typen bil noe rasjonelt valg? For oss taler totalpakken sportslighet/raffinement/finish og kjøreglede for Aston Martin. Er bilen for dyr? Ja – men her er det eksklusivitet og utstråling som – irrasjonelt – kan rettferdiggjøre forskjellen. Med andre ord: Vi ville gått for Aston – men har full forståelse for at de som er 100% sportslig orientert ville valgt annerledes.

Vi ser i denne omgang bort fra Maserati GranSport - som forøvrig er en direkte konkurrent men ikke har en offisiell importør i Norge.

Har man det budsjettet som skal til for å kjøpe en V8 Vantage finnes det selvsagt også andre måter å bruke pengene på, men har man drømt om Aston Martin, om britisk klasse kombinert med ypperlig håndverk og heftig men kultivert sportslighet – da er V8 Vantage et naturlig valg.

For de flestes vedkommende, selvsagt fortsatt i drømmene.

Pris, utstyr og ytelser er listet opp her.

  • Store bilder finner du her!
  • DinsideMotor (wmv 3 982 kB)


    Her finner du mer Aston Martin-stoff:

  • Nyheter
  • Spionbilder