Konebil med crosspotensial

Motorsportentusiaster tenker trolig rallycross når de hører ordet ”Ford”. Nå vil Ford puste liv i arven.

Besøkende på bilmessen i Birmingham fikk denne uken anledning til å beskue en aldri så liten kuriositet fra Ford.

Turbo

Under duken skjulte det seg noe så gjespende trivielt som en Focus. Vel, etter å ha tatt bilen nærmere i øyesyn var den kanskje ikke så søvndyssene likevel? Ford Focus RS er nemlig ingen vanlig Focus. RS står for Rally Sport og panseret skjuler en turbotrimmet 200-hestersvariant av Zetec 2.0.

Bruksvennlig versting

Også karosserikonstruksjonen er utviklet med tanke på hard kjøring. I kupeen har Ford brukt tid og penger på å gi interiøret et sportslig preg, blant annet med bruk av karbonfiberimitasjoner og bøtteseter. Ingen konebil med andre ord?

Si ikke det. For i følge produsenten er Focus RS ingen ekstrem crossbil. Derimot er den utviklet også for daglig nistepakkekjøring.

Fabrikkbesøk

Focus RS vil komme i salg i løpet av våren 2001. Prislappen holder Ford foreløpig tett til brystet. Hvis du mener dette er bilen for deg bør du ikke vente alt for lenge med å gripe telefonen: Focus RS vil bli produsert i et meget begrenset antall. Den vordende eier vil bli invitert til Storbritannia for å håndplukke ”sin” bil, samt få seg en liten testtur på bane.