Kompakt-SUV fra Ford på vei

Ford mangler en reell konkurrent til de typiske folke-SUVene som Mitsubishi Outlander og Honda CR-V. Disse spionbildene fra Automedia avslører imidlertid at det snart skal endre seg.

Ford viste allerede i fjor høst et konsept på en slik bil ved navn Iosois X. Nå viser det seg altså at Ford mener alvor med en slik modell. Per dags dato er Ford helt uten en SUV i Norge etter at man sluttet å ta inn den aldrende og noe gammeldagse Maverick. Derfor er det på tide med en ny og mer moderne modell i den populære biklassen, og det er nettopp det som skjuler seg under all den svarte plasten på disse spionbildene. Det er kanskje vanskelig å tro at denne tilsynelatende kantete prototypen har noe med den linjelekre(?) Iosis X å gjøre, men Automedia tror at det endelig resultatet vil få nærmest kupélignende linjer, litt ála konsernbroder Mazda CX-7. Det manipulerte bildet gir også klare hint i retning Ford C-max, og begrepet crossover er ikke spesielt langt unna.

Tøff konkurranse

Kompakt-SUV fra Ford på vei

Kompakt-SUV fra Ford på vei

  1. Store bilder
Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer


Hva barnet skal hete, vet vi enda ingenting om, men plattformen som skal benyttes er den samme som Focus og Volvos kommende kompakt-SUV XC60 baseres på. Det betyr Haldex firehjulsdrift og bensin- og dieselmotorer med mellom cirka 130 og 220 hestekrefter. Med en hel haug med konkurrenter skal den få nok å bryne seg på og da er det naturligvis en fordel å ha tilgang på såpass mange ulike motorer og girkasser som kan kombineres med denne plattformen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mot folke-SUVene

Blant de mer folkelige utfordrerne har vi Toyota Rav4, Chevrolet Captiva og Suzuki Grand Vitara, i tillegg til tidligere nevnte Mitsubishi Outlander og Honda CR-V. I den dyrere delen av klassen finner vi biler som Land Rover Freelander og BMW X3. Mercedes, Audi og Volvo har i tillegg modeller på vei. Ford må nok finne seg i å konkurrere med den førstnevnte gjengen.

Fords kommende SUV vil komme på markedet tidlig neste år og trolig vises i september på bilutstillingen i Frankfurt.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder