Bildet er manipulert Foto: Automedia
Bildet er manipulert Foto: AutomediaVis mer

Kompakt stasjonsvogn med stil

Opel Astra J kommer i en mer familievennlig versjon.

Vår spionfotograf fra Automedia har sett den nye Opel Astra stasjonsvogn, lettere kamuflert. Det har muliggjort produksjon av den illustrasjonen vi kan se på oppslagsbildet.

Sprek design

Opels mer spenstige og sporty designretning under ledelse av sjefsdesigner Niels Loeb ble innviet med nyeste generasjon Opel Corsa høsten 2006. Den ble så bekreftet med Opel Insignia - "årets bil 2009" - og nyeste generasjon Opel Astra ("Astra J" - bokstavmerkingen av generasjonene startet med Opel Kadett). Det betyr at også stasjonsvognen vil preges av det formspråket som etterhvert forbindes med Opels image. I forhold til den foregående tidsepoken har form blitt viktigere i forhold til funksjon, noe som blant annet gjør at plassutnyttelsen ikke er optimal. Men bilene er ikke kjedelige.

Vi testet nylig kombiversjonen av nye Opel Astra, med Norgesvennlig dieselmotor. Les om det her.

Ellers som en Astra +

I forhold til storebror Insignia kan man se at nye Astra stasjonsvogn ikke har en så stor baklukeåpning samt at baklyktene beholder Astra-designen. For øvrig er bilen, i henhold til den ovenfor nevnte designfilosofien velproporsjonert og gir det samme, mer solide inntrykket.

Når det gjelder motorer er det ingen grunn til å vente at stasjonsvognen skal innvie noe nytt; det blir nok Ecotec-motorer fra 1,3 liters diesel på 95 hester via 1,4-liters bensin på 100 og 140 opp til en 2.0 Twin Turbo i nye GSi.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi regner med å kunne komme tilbake med mer informasjon - og offisielle bilder - i overskuelig fremtid, kanskje i forkant av Paris-utstillingen i oktober.

Spy-Shots of Cars Foto: Automedia
Spy-Shots of Cars Foto: Automedia
Spy-Shots of Cars Foto: Automedia
Spy-Shots of Cars Foto: Automedia
Spy-Shots of Cars Foto: Automedia
Bildet er manipulert Foto: Automedia