Kommer snart: Heftige kabrioleter for enhver smak

Denne sommeren vil være over for en god stund siden når de fleste av disse modellene kommer på markedet. Men det kommer alltid en ny sommer! Derfor bringer vi i dag noen av de spennende kabriolet-prosjektene som våre spioner i Automedia mener vil komme på markedet i overskuelig fremtid.

Manipulert bilde
Manipulert bilde Vis mer

Kommer snart: Heftige kabrioleter for enhver smak

 1. Drømmekabrioletene: Store bilder
Manipulert bilde
Manipulert bilde Vis mer
Manipulert bilde
Manipulert bilde Vis mer
Manipulert bilde
Manipulert bilde Vis mer
Manipulert bilde
Manipulert bilde Vis mer


Kabriolet-prosjektene spenner fra forventede storselgere i kategorien som en ny Volkswagen- eller Opel-kabriolet, til potensielle overraskelser som BMW 1-serie uten tak eller eksotiske nykommere som Gallardo roadster og Alfa 8C. Følgende er basert på Automedias observasjoner og analyser. Ta en titt på bildene og drøm - eller planlegg, alt etter budsjett og ambisjonsnivå...

Overkommelige

Alt er relativt, men vi har valgt først å nevne de bilene man ikke burde trenge å være mangemillionær for å anskaffe.

 • Volkswagen forventes å presentere sin neste kabriolet i høst med lansering i første kvartal 2006. VW Concept C, som ble vist i fjor, avstedkom positive tilbakemeldinger, og utviklingen nærmer seg sluttfasen. I størrelse vil den nye kabrioleten fra VW befinne seg et sted mellom Golf og Passat. Den vil ha plass til fire, og det er mulig at den vil få et integrert gjennomsiktig soltak som del av den foldbare takstrukturen. I såfall ville den få en unik markedsposisjon. Det meste av det VW har av motorer i mellomklassen burde bli å finne under panseret, også noe senere den eftige 3,6-literen på 280 hester.
 • Opel Astra CC skal også konkurrere mot Peugeot 307 CC og Renault Mégane når den dukker opp til neste år.
 • Peugeot 407 Coupé er nylig blitt presentert, og det er sannsynlig at en fireseters CC-versjon (med nedfellbart metalltak) vil følge, da Peugeot har ambisjoner om å heve sitt statusnivå jevnt over, med merker som Audi og BMW i tankene. Den vil blant annet få en V6 dieselmotor på 205 hestekrefter
 • Renaults nye Clio vil nok også ta seg fint ut i kabrioletutgave. Det kan forventes en CC-versjon for modellår 2007.
 • Honda Civic står for døren i helt ny og annerledes utførelse. En kabrioletversjon virker logisk sett fra et designsynspunkt. V-tec motorer på 1,4, 1,6 og en ny 1,8-liter burde bli tilgjengelige, likeledes en Honda-produsert dieselmotor som erstatning for dagens Isuzu-maskin.
 • BMW 1-Kabriolet er mer usikkert, men har unektelig noe for seg skal man dømme etter det manipulerte bildet. Hvis den blir virkelighet, vil den sannsynligvis få en tradisjonell kalesje og ikke være noen platekabriolet.
 • Mindre overkommelige

  De dyreste av disse kabrioletene krever enten en temmelig fet bankkonto eller en fabelaktig motivasjonsgrad kombinert med en usedvanlig sterk sjarmfaktor: Typisk nok er det dem det er flest av...

 • Alfa Spider vil dukke opp ganske snart for å være klar til 2006-sesongen. Den vil være basert på nye Alfa Romeo Brera.
 • En ny BMW 3-kabriolet som nok vil komme etter hvert vil sannsynligvis benytte seg av et sofistikert men tradisjonelt mykt foldetak.
 • Foto: Volvo
  Foto: Volvo Vis mer


 • Volvo C70 er nylig blitt vist offentlig, og vi bragte en artikkel om den nylig. Det er en fireseters kupékabriolet som er rommeligere enn de fleste åpne biler.
 • Infiniti, Nissans prestisjemerke, utviklet i første rekke for det amerikanske markedet, vil kunne by på en spennende ny kabriolet basert på sportkupéen G-35. Det er forøvrig ikke lenge siden vi presenterte den fremtidige Micra CC som vil dukke opp om ikke så alt for lenge.
 • Mercedes SL: Denne klassikeren burde man vel ikke røre ved, men den vil få subtile endringer på fronten.
 • Alfa Romeo 8 c: Dette er et spennende prosjekt som vi håper vil se dagens lys. Den vil være svært forskjellig fra Alfa Spider, en stor heftig - og dyr - maskin som vil bringe tankene hen på merkets glansdager, med motorer på over 300 hestekrefter.
 • Vi venter også på en åpen versjon av den kommende Porsche Turbo: Dette blir en ganske så rå bil med sin twin-turbomotor på 450 hestekrefter.
 • Lamborghini Roadster: Denne varianten av den populære Gallardo vil bli satt i produksjon om ikke lenge. Med sine 500 hestekrefter blir den noe av det raskeste man kan kjøre åpent med i selskap med Porsche, Ferrari og Aston Martin.
 • Alle de nevnte kabrioletene kan du beundre på de store bildene du finner her. Rekkefølgen er alfabetisk.
 • Vår artikkel om nye Volvo C70.