Kommer: Kia GT

Den overrasket mange da den ble vist, og nå overrasker merket med å si at den skal produseres.

MENER ALVOR: Kia er et bilmerke som i stor grad er drevet av design og vi burde kanskje ikke blitt så overrasket over at Kia har besluttet å sette sin GT i produksjon. Foto: Fred Magne Skillebæk
MENER ALVOR: Kia er et bilmerke som i stor grad er drevet av design og vi burde kanskje ikke blitt så overrasket over at Kia har besluttet å sette sin GT i produksjon. Foto: Fred Magne SkillebækVis mer

Kia og Hyundai er samme konsern, men skiller seg blant annet fra hverandre ved at Kia skal være mer sportslig enn Hyundai, som skal være mer rettet mot det komfortable. Det har Kia senest bevist ved nylig å lansere en GT-utgave av Kia Cee'd.

Den har vi nettopp testkjørt.

Nå går de også ut og bekrefter at nok en sporty bil skal få se dagens lys

Bekreftet

Det bekreftes nemlig at de skal sette Kia GT i produksjon, du vet konseptbilen de viste frem under bilutstillingen i Frankfurt i 2011. Dette kom frem da vi var i Østerrike og testet nye Cee'd GT. Benny Ouenen fra Kia sa det litt henslengt, men gikk med på at vi kunne skrive at det er "så godt som bekreftet". Noen ytterligere informasjon om når og hvor den skal lanseres var det derimot ikke mulig å få ut av mannen.

Dette er konsetbilen Kia GT. Nå kan vi avsløre at bilen skal i produksjon. Foto: Kia
Dette er konsetbilen Kia GT. Nå kan vi avsløre at bilen skal i produksjon. Foto: Kia Vis mer


Designstyrt

At bilen får se dagens lys er kanskje ikke så merkelig, for Kia er i høyeste grad drevet av design, med Peter Schreyer som sjefen for alt som har med denslags å gjøre. Når han i tillegg er blitt president i Kia, så ligger det i kortene at merket blir mer designorientert enn de kanskje ville blitt med en ren økonom bak spakene.

– Jeg mener bilen er et sterkt statement fra Kia. Vi er klare for å bevege oss raskt frem til et helt nytt kapittel, fortalte Peter Schreyer i anledning den nye konseptbilen.

Han la til at dette er et signal om den videre retningen for design fra merket, noe det er helt vanlig å bruke konseptbiler til. Markedet skal tilvennes et designspråk før en bil dukker opp på markedet, og dette er måten å gjøre det på.

Smart-hybrid med firehjulsdrift

Her er våre bilder av Kia GT fra Frankfurt-messen:

Foto: Fred Magne Skillebæk
MENER ALVOR: Kia er et bilmerke som i stor grad er drevet av design og vi burde kanskje ikke blitt så overrasket over at Kia har besluttet å sette sin GT i produksjon. Foto: Fred Magne Skillebæk
Kia er allerede skarpe på design. Dette er sedanen Kia Optima, som allerede har slått an på flere markeder. Den selges ikke per i dag i Norge, men det kan det bli en forandring på. Foto: Knut Moberg
Kia Optima: Fra siden Foto: Knut Moberg
Kia Optima: Hekken Foto: Knut Moberg


Nytt testsenter

Foreløpig har vi ingen informasjon om hva bilen skal bestå av når det gjelder motorisering eller annet, men den europeiske delen av Kia har gode folk på chassisoppsett, så det kan bli en spennende bil. Kia åpner dessuten et eget test- og utviklingssenter i nærheten av Nürburgring om ikke lenge, så signalene er klare. De mener alvor. I mellomtiden er nye Cee'd GT en god løsning for den som ønsker seg en leken bil.