-- Å ikke fylle bensin den 30. april vil ha liten eller ingen effekt på bensinprisene. Andre aksjonsformer må brukes, sier Henning Sund, Redaktør i DinSide Bil.<br />
Er du enig/uenig? Send en mail til <A HREF="mailto:henning@dinside.no">henning@dinside.no</A>, eller delta i diskusjonsgruppen.
-- Å ikke fylle bensin den 30. april vil ha liten eller ingen effekt på bensinprisene. Andre aksjonsformer må brukes, sier Henning Sund, Redaktør i DinSide Bil.
Er du enig/uenig? Send en mail til henning@dinside.no, eller delta i diskusjonsgruppen.Vis mer

KOMMENTAR: Ikke fyll bensin 30 april! Eller?

Har du fått en mail med oppfordring om å ikke fylle bensin 30. april? Ikke enda? I løpet av noen få dager har min egen innboks blitt fylt opp i rekordfart med dette usedvanlig tåpelige forslaget.

Aksjonen har nå gått så lenge at våre forsøk på å spore opp en eller annen form for initiativtaker ikke har gitt noen resultater. Det vi med sikkerhet vet, er at oppfordringen dukket opp i svensk versjon først, for så å komme i norsk oversettelse en ukes tid senere. Slik lyder oppfordringen -- som høres omtrent like smart ut som å spise seg proppmett dagen før man skal ut i en endags politisk sultestreik.:

"Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!!!

NÅ SKAL VI VISE AT VI FINNES, LES OG SEND VIDERE:
Det er viktig at så mange som mulig er med, for å få en så stor effekt som mulig. Aksjonen, som er rettet mot bensin og dieselpris-økningene, bygger på at ingen skal fylle drivstoff 30. april 2000. Prisene øker i en vanvittig takt og det er på tide å gjøre noe med dette. Det er galskap med så høye priser mens det lagres millioner av liter olje i oljelagrene.

Oljeprodusentene har besluttet å minke oljeproduksjonen for å tjene mer penger, ikke for miljøets skyld. Hvis vi ikke tanker i løpet av en hel dag, kommer oljemarkedet til å destabiliseres, om det så er for en veldig kort tid. Med våre kommunikasjonsmidler er det utrolig lett å raskt nå ut til en masse mennesker, så send denne beskjeden til alle du kjenner:

IKKE FYLL BENSIN ELLER DIESEL 30. APRIL 2000

Om du absolutt må ha drivstoff, pass på å tanke dagen før eller dagen etter. Vi skal vise at vi finnes selv om dette kan virke som om det er en liten aksjon. Tenk dere følgende: 50 liter bensin/diesel i en fjerdedel av Europas befolkning (ca 200 000 000 biler X 50 liter blir ca 10 milliarder liter), det svir i produsentenes kasse.

Dette holder til å få media til å reagere. Denne beskjeden kommer, som dere forstår, til å havne hos alla sentrale media."

Tullpreik og vås

Joda. Oppfordringen har havnet hos flere sentrale media. Få har skrevet om det hittil, men hvorfor ikke?? Vi er da alle enige om at bensin- og dieselprisene er alt for høye??

Se nærmere på formuleringen: "Om du absolutt må ha drivstoff, pass på å tanke dagen før eller dagen etter". Sammenstill det med utsagnet: "det svir i produsentenes kasse".

Nei. Det gjør det ikke. Om omsetningen kommer en dag før eller en dag etter er produsenten revnende likegyldig. Kanskje taper de et par pølser i omsetningen på at folk ikke er innom stasjonen 30. april, men det har lite eller ingenting med bensinprisene å gjøre. Dessuten: produsentene er minst like interessert i lavere bensinpriser -- det vil si lavere avgifter -- som det forbrukerne er, basert på antagelsen om at lavere pris gir mer forbruk.

Og det er nok nettopp denne bøygen man må over. Skal bensinprisen ned, er det avgiftsnivået man må ta tak i første rekke. Slik det er i dag bestemmes pumpeprisen i første rekke av myndighetenes avgifter.

OPPDATERT: Ren spam!

Til tross for at denne kommentaren ble lagt ut i dag kl. 07.00, har vi fått enda flere slike brev pr. epost. En av våre lesere gjør oss oppmerksom på at det hele dreier seg om en ren vandrehistorie -- oversatt til norsk og svensk. Du kan lese mer på lenken http://www.snopes.com/ephemera/gasout.htm.

Dette kjedebrevet dreier seg med andre ord om ren spam som ikke har annen plass enn i søplekassa. Delete. Over og ut.

Hint og tips

Du kan lese mer om hva spam er på denne lenken. Vil du vite hva du kan gjøre for å kvitte deg med uønsket spam, kan du lese mer om det på denne lenkeni