Automedia mener kommende Audi A9 vil bli seende omtrent slik ut. Aner vi en tøff Porsche Panamera-konkurrent her? Foto: AUTOMEDIA
Automedia mener kommende Audi A9 vil bli seende omtrent slik ut. Aner vi en tøff Porsche Panamera-konkurrent her? Foto: AUTOMEDIAVis mer

Kommende flaggskip: Audi A9

Automedia har sendt over et bilde av det som kan bli Audis desiderte flaggskip.

Vi bet oss umiddelbart merke i at illustrasjonen fra Automedia viser Audi A9 - den kommende luksusbilen som ifølge "vanligvis velinformerte kilder" skal plasseres over selveste A8 - med fem dører og (sannsynligvis) bakluke. Det betyr ikke at den ikke også kan bli tilgjengelig som ren kupé. På samme måte som de øvrige A-bilene med oddetall hos Audi vil vi uansett anta at den kommer med tre og/eller fem dører.

Bare som Sportback, eller...?

Når det gjelder A7 Sportback, finnes det per i dag bare en femdørs utgave - det er det Sportback betyr hos Audi - mens både A5, A3 og A1 kan leveres med enten to/tre eller fire/fem dører. Det betyr ikke at A9 ikke også vil komme som ren kupé - den ville i så fall gå rett i clinch med Mercedes CL - det S-klasse-baserte flaggskipet fra Stuttgart.

Lamborghini-plattform?

Hva mener du?

Håper du Audi realiserer A9? (Avsluttet)
Ja(82%) 2390
Nei(14%) 401
Vet ikke(5%) 134
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Via innsidere vet Automedia - og dermed også vi - at denne typen bil er under utredning hos Audi, men vi vet ikke om det er gitt grønt lys for den ennå. Det burde være gode sjanser, da Audi tross alt kan benytte konsern-utbredte plattformer. Også fra Volkswagen ventes det en ny, stor luksusbil - neste generasjon Phaëton. Det spekuleres i om A9 kanskje ville kunne baseres på produksjonsversjonen av Lamborghini Estoque. I så fall er det helt klart at bilen vil plassere seg i samme kategori som Porsche Panamera og Aston Martin Rapide og nivået over Mercedes CLS - og for den saks skyld den nylig offisielt viste, nydelige BMW 6 Gran Coupe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med andre ord overta flaggskiprollen hos Audi etter A8/S8.

Og gjett om en derpå følgende S9 ville bli de fleste Audi-fans' våte drøm i fortsetningen!

Det er imidlertid mulig at vi må vente helt til 2015 før denne mega-Audien kommer på markedet - hvis det nå besluttes at den skal produseres.

Les vår test av Audi A8 4.2 V8 quattro